Savcılıktan Boğazlıyan Meslek Yüksekokulu'na bilgisayar desteği

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde Cumhuriyet Başsavcılığı, Boğazlıyan Meslek Yüksekokulu'na 12 bilgisayar yardımında bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 21:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Boğazlıyan Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen 'Birliktelik ve Tanışma' yemeğine Kaymakam Coşkun Açık, İlçe Garnizon Komutanı Üsteğmen Erdemir Say, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Özcan, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Y. Fatih Canagir, Boğazlıyan Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yaz, Müdür Yardımcısı Ferhat Oflezer, Okul Sekreteri Mustafa Yararsoy, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, hayırsever işadamları, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yaz, yemek sonrası yaptığı konuşmada, okulun 10 derslikli bir okul olduğunu, bu yıl bir bölüm ve 30 öğrenci ile eğitime devam edildiğini söyledi.

Yaz, "Biz önce meslek yüksekokulunu kurup bölümleri açıyoruz. Açılan bölümlere de personel alımı yapılıyor. Her bölümde 3 öğretim görevlisi zorunluluğu var. Bilgisayar programcılığı bölümünde 3 öğretim görevlisi var. Bir de Dış Ticaret Bölümü'nde öğretim görevlimiz var ama öğrencimiz yok. İklimlendirme ve Soğutma, Geleneksel El Sanatları ile Lojistik bölümlerimiz de var. Bu bölümlere öğrenci almayı düşünmüyoruz. Bölgede sanayi ve ticaret odası ve İş-Kur işbirliği ile yapılan çalışmalar neticesinde bu bölümlerin çok faydalı olduğu düşünülmemektedir." dedi.

Boğazlıyan'da yeni bölümlerin açılmasına ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Yaz, "Üniversite senatosunca ?Elektronik Program, Hayvan Yetiştiriciliği, Gıda Teknolojisi ve Organik Tarım' olmak üzere 4 bölüm talebimiz senato tarafından kabul gördü. Organik tarım konusunda Boğazlıyan Belediye Başkanı Sayın Mustafa Özdal ve İlçe Kaymakamımız destek vererek, 'Cavlak' diye bilinen bölgede bizlere yer tahsis etti. Organik tarım için burası çok önemli. Bu konu ile ilgili çalışmalar yapmak istiyoruz. Çeşitli projeler hazırlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yemeğe katılan Boğazlıyan Başsavcısı Murat Özcan, yüksekokula 12 adet bilgisayar desteği vereceklerini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber