'GICC Konferansı İzmir'i dünyaya tanıttı'

ESBAŞ'ın girişimleri ve İZKA'nın destekleri ile düzenlenen 'Küresel Endüstriyel İşbirliği Konferansı (GICC)'na 40 farklı ülkeden 400 kişi katıldığı belirtildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 21:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

20?23 Mayıs 2012 tarihlerinde düzenlenen konferansın Organizasyon Komitesi Başkanı ve GOCA Yönetim Kurulu Üyesi Dov Hyman, bugüne kadar yapılan konferanslar içinde en fazla katılımın İzmir konferansında sağlandığını söyledi.

Dov Hyman, ?İzmir konferansıyla çıta çok yükseldi. Bundan sonra gerçekleştirilecek konferanslarda İzmir'deki kaliteyi sağlamak çok zor olacak. Katılımcıların tamamı Ege Serbest Bölgesi, İzmir ve Efes antik kentine hayran kaldı. Türk yemeklerini ve misafirperverliğini unutmaları mümkün değil. Birçok katılımcı en kısa zamanda İzmir ve civarını daha fazla tanımak ve gezmek amacıyla tekrar geleceklerini ifade ediyorlar. ESBAŞ'a mükemmel işbirliğinden dolayı ve İZKA'ya da Efes'teki unutulmaz yemeğe ev sahipliği yaptığı için sonsuz teşekkür ederiz.? dedi.

Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, Türk havacılık ve savunma sanayinin gelişimi hakkında geniş çaplı bilgi sundu.

Konferans aralarında yeni işbirliklerinin adımları atılırken, milyon dolarlık projeler masalara yatırıldı. Konferansa katılanların eşleri için hazırlanan sosyal programlara da kadınlar büyük ilgi gösterdi.

Konferans esnasında, Kaya ve Mary Tuncer tarafından kurulan, Uzay Bilimleri Eğitimiyle Küresel Dostluk Vakfı yararına açık arttırmaya sunulan Avrupa ülkelerine 2 kişilik gidiş-geliş uçak bileti, 5 bin 600 ABD dolarına Angela Hymes tarafından satın alınarak, maddi durumu yetersiz olan çocuklar için kullanılmak üzere Mary Tuncer'e teslim edildi.

ESBAŞ Başkanı Mary Tuncer de yaptığı açıklamada sivil ofset konusunda da uluslararası bir konferans düzenlemeyi düşündüklerini ve bu konuyu ilk yönetim kurulu toplantısı gündemine alacağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber