10. Türkçe Olimpiyatları Sivas etkinliği hazırlıkları sürüyor

Bu yıl 10'uncusu düzenlenecek Türkçe Olimpiyatları öncesi Olimpiyat Tertip Komitesi ziyaretlerini sürdürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 21:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlk olarak Milliyetçi Hareket Partisi'ni ziyaret eden komite üyeleri, İl Başkanı Dr.Kürşat Ergün ile bir araya geldi.

Tertip Komitesi Başkanı Semih Beldek, Türkçe Olimpiyatları'yla ilgili bilgi vererek, Ergün'ü 30 Mayıs akşamı düzenlenecek olan Türkçe Olimpiyatı Sivas etkinliğine davet etti.

Ergün ise Türkçe Olimpiyatları'nı yakından takip ettiklerini belirterek, Türk okullarının yurt dışında çok iyi işler yaptığına değindi. Ergün, dünya çocuklarına Türkçe öğretilmesinin önemini vurgulayarak, Türkçenin bu şekilde dünya dilleri arasında önemli bir yere sahip olacağına inandığını söyledi.

?Dünyanın dört bir yanından gelen çocukların bizim şarkılarımızı, türkülerimizi ve şiirlerimizi okuyarak, bize ait halk oyunlarını sergilemeleri bir Türk insanı olarak beni oldukça mutlu ediyor.? diyen Ergün, MHP olarak Sivas'ta düzenlenecek olan etkinlik için ellerinden gelen desteği vereceklerini kaydetti.

Tertip Komitesi üyeleri daha sonra MÜSİAD Şube Başkanı Tahir Kavdır ile görüştükten sonra AK Parti'yi ziyaret etti.

Türkçe Olimpiyatları'nın geçen yıl Sivas'ta ilkinin yapıldığını söyleyen Semih Beldek, "Bu sene 2'ncisi yapılacak yine Sivas'ta. 30 ülkeden 65 öğrenci Sivasımızda olacak Endonezya'dan, Amerika'dan, Güney Afrika'dan, Kosova'ya kadar değişik kıtalardan, değişik milletlerden çocuklarımız bizlerle beraber olacak. Geçtiğimiz yıl stadyum tamamen dolduğu gibi bir o kadar da vatandaşımız dışarıda kalmıştı. Biz bu senede benzer bir ilgi ve alakayı görmek istiyoruz. 30 Mayıs'ta 4 Eylül Stadyumu'nda akşam saat 20.30'da organizasyonumuz yapılacak." diye konuştu.

Çalışmaları bizzat içinde olmasa da yakından takip ettiklerini söyleyen İl Başkan Yardımcısı Fikret Yıldırım ise "Dünya üzerinde açmış olduğunuz çeşitli okullarla ve Türkçe Olimpiyatları'yla Türkiye'yi, Türkçeyi dünyaya tanıtmanız, Türk insanının onları tanıması açısından çok önemli. Bu etkinliklerin 2 yıldır Sivas'ta düzenlendiği için teşekkür ediyoruz. Bu konuda yapabileceğimiz bir şey varsa biz yapmaya her zaman hazırız. Bu nazik ziyaretinizden dolayı da sizlere teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber