MEB, Ağustos 2006'da e-Devlet'e geçiyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2005 15:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Araştırma ve Planlama Kurulu (APK) Başkanı Nurettin Konaklı, Ağustos ayından itibaren 2006 yılı yatırımlarının elektronik ortamdan izlenebileceğini dile getirdi.

MEB APK Başkanı Konaklı, Samsun Öğretmenevi'nde düzenlenen ve 11 ilin Müdür Yardımcıları'nın katıldığı "MEB Yatırım İhtiyaçlarının Elektronik Ortamda Gerçekleştirilmesi ve İzlenmesi" konulu toplantıdaki konuşmasına, bu yıl ilk defa Okul Aile Birlikleri'ne tahmini bütçe yapma görevi verdiklerini hatırlatarak başladı. Geçen hafta konuyla ilgili yönetmeliğin yayınlandığını dile getiren Konaklı, "Okul Aile Birlikleri, tüzel kişi olmadan ancak tüzel kişi selahiyetlerine sahip olarak bağış, yardım ve şartlı bağış alabilecek. Bu yardım ve bağışları fiziki mal ve hizmet alımında değerlendirebilecek. Tahmini bütçe yapıp, bu bütçeyi okulun girdi-çıktısında kullanabilecekler. Muhasebe cetvelini tutacak Okul Müdürleri'nin bu işi nasıl götürdüğünü takip edeceğiz" dedi.

2006 Ağustos'u içersinde başlamak üzere yatırımların elektronik ortamda izlenebileceğini, beklenmeyen uygulamaların çıkmamasını umut ettiklerini ifade eden Konaklı, Türkiye'de e-devlet diye anılan projeye MEB'in de bu şekilde katılacağını anlattı. Konaklı, "Yatırımların iki boyutu var. Biri araç-gereç dağıtım boyutu. Bugüne kadar MEB'de araç - gereç boyutunda rakam telaffuz edilmiyordu. Uygulayacağımız projeyle bunu net bir şekilde göreceğiz. Yeni yatırım ihtiyaçlarımızı da illerin önceliklerine, büyüme ve göç durumuna göre planlayacağız. Bu planları elektronik ortamda göstereceğiz. Yani bakanlığımızın en az 3 yıllık planı elektronik ortamda izlenebilecek. Teklifler görülebilecek. Herşey şeffaf olacak" diye konuştu.

MEB'deki bir diğer uygulamanın da Türkiye genelindeki atıl binaları değerlendirmek yönünde atılmış adım olduğuna değinen Konaklı, herhangi bir ilde eğitim - öğretimde kullanılabilecek atıl binaları da takibe alacaklarını vurguladı. Konaklı, "Sadece bakanlığımıza bağlı binalar değil, kullanılmayan bütün binaları değerlendireceğiz. Türkiye'nin imkanlarını ölü halde tutmak doğru değildir. Ekonomiye dönmeyen, kullanılmayan her bir yatırım, gayrimenkul, kullanılmadan bekletilen her sermaye aktif ekonomik gücümüze zarar veriyor. Bu yanlıştır ve bu yanlıştan bakanlığımız aracılığıyla atıl binalar kullanıma alınarak dönülecektir" şeklinde konuştu.

Toplantıda, Yatırımlar ve Tesislar Dairesi Başkan Yardımcısı Hilmi Koçbıyık ile Eğitim Araçları ve Donatım Daire Başkanı Murat Kıraç tarafından İllerin Milli Eğitim Müdür Yardımcıları'na projeler ve yatırımlarla ilgili detaylı bilgiler verdi. Samsun Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın da, Samsun'da yapılan yatırımları anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber