Samsun medyası 3. sayfa haberlerine mesafe koydu

Samsun'da yerel medya artık gazetelerin üçüncü sayfasını dolduran, cinsel istismar, tecavüz, esrar ve cinayet haberlerine yer vermeyecek. Üçüncü sayfada eğitimle ilgili haberler ve başarı hikayeleri yayınlanacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 12:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun genelinde yayın yapan sekiz gazete ve internet sitesi, bir duyuru yayınlayarak aldıkları ortak kararı deklare etti. 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz, 8 kurumun bir araya gelerek Samsun adına önemli bir karara imza attığını söyledi. Temiz, "Önümüzdeki günlerde kentimiz ve kamuoyunun yararına olan her taşın altında Samsun gazetelerini görecek ve hissedeceksiniz." dedi.

Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun, alınan ortak karara uyacaklarını, üçüncü sayfalarında cinayet, tecavüz, gasp haberlerine yer vermeyeceklerini belirtti. Uzun, "Amaç 3. sayfa olgusunu değiştirmek ise varız elbette. Bu haberlerin yerine benim ya da yazı işlerinin özgür iradesiyle karar verdiği memleketin derdi, sevinci yer alacak." açıklamasını yaptı.

Haberexen Yayın Grubu Başkanı Mustafa Çakır, Samsun medyasının aldığı bu tarihi kararı desteklediklerini belirtti. Çakır, "Yıllardır konuşulan ama ortaya çıkılamayan bu yolculuk Samsun'un şehir bütünlüğünde hayra vesile olacak onlarca gelişmeye gebe. Şehre bakış açısının bile değişmesi başlı başına bir başarı iken, okul çağındaki çocukların da rahatlıkla okuyabildikleri bir medyaya sahip kent olmak hepimizi gururlandırır." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber