İki Bakanlığı 'Çaldıran Olayı' ile ilgili 665 bin liralık tazminat davası

Van'ın Çaldıran İlçesi Buğulukaynak Köyü'nde yapılan operasyonda 2 PKK'lı ve 1 sivilin öldürülmesi olayı ile ilgili ailenin avukatı Kutbettin Fırtına, Milli Savunma ile İçişleri Bakanlıklarına 665 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açtı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 12:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'ın Çaldıran İlçesi Buğulukaynak Köyü'nde yapılan operasyonda 2 PKK'lı ve 1 sivilin öldürülmesi olayı ile ilgili ailenin avukatı Kutbettin Fırtına, Milli Savunma ile İçişleri Bakanlıklarına 665 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açtı. Avukat Fırtına, şüphelilerin tahliye edilmesine de itiraz edeceğini söyledi.

Çaldıran'ın Buğulukaynak Köyü'nde üç yıl önce yapılan operasyonda sağ ele geçirilen 2 PKK'lı ile köylü İbrahim Atabay'ın dönemin Van İl Jandarma Komutanı Emekli Albay Vecihi Halil İyigün'ün emriyle öldürüldüğü iddiasıyla gözaltına alınan ve mahkemeye çıkarılan İyigün ile 16 asker tutuklanmıştı. Şüphelilerin avukatlarının itirazı sonucu Emekli Albay İyigün dışındaki 16 asker dün serbest bırakıldı.

Ailenin avukatı Kutbettin Fırtına Çaldıran Asliye Hukuk Mahkemesi'ne Milli Savunma Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'na 665 bin liralık maddi ve manevi tazminat istemiyle dava açtı. Avukat Fırtına, ayrıca 16 askerin tahliye edilmesine bir anlam veremediğini belirterek mahkemeye itiraz edeceğini söyledi. Fırtına, "Emri veren komutan tutuklu kalıyor. Ancak, emri yerine getiren eylemi işleyenler tahliye ediliyor. Bu şüpheliler, tanıkları etki altına alabilir ve delilleri karartabilirler. Bunun için şüphelilerin tekrar tutuklanması için itiraz edeceğim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber