İşadamı Koloğlu: 'One Minute' işlerimizi artırdı

Kolin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Naci Koloğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos çıkışının işlerinin açılmasını sağladığını kaydetti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Koloğlu, ?One Minute olayından giremediğimiz bazı ihalelere girmeye ve almaya başladık. Bugün Türk İnşaat şirketlerini dünyanın her yerinde görebilirsiniz. Türk İnşaat sektörü olarak önümüz çok açık. Şu anda sektör olarak Çin'den sonra dünyada ikinciyiz.? dedi.

Ege Üniversitesi (EÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nün düzenlediği Mesleki Bilgilendirme Toplantısı'na katılan Kolin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı, İnşaat Mühendisi Naci Koloğlu, 'One Minute' olayının inşaat sektöründe işlerin açılmasına sağladığını söyledi.

Egeli inşaat mühendisi adaylarıyla biraya gelen Naci Koloğlu'nun sahibi olduğu Kolin İnşaat, yurt dışı ve yurt içinde 30'a yakın şantiyeye sahip ve 300'den fazla mühendisi bünyesinde barındırıyor. EÜ İnşaat Mühendisliği Seminer Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Naci Koloğlu öğrencilik yıllarından, geçmişte yaşadığı iş tecrübelerinden, inşaat sektörünün şu anki durumundan bahsetti ve geleceğin inşaat mühendislerine öğütler verdi.

"ÇİN'DEN SONRA DÜNYA İKİNCİSİYİZ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos çıkışının, işlerinin açılmasını sağladığını kaydeden Naci Koloğlu, ?One Minute olayından sonra giremediğimiz bazı ihalelere girmeye ve almaya başladık, One Minute olayı Arap dünyasında büyük sempatiyle karşılandı ve bu da bizim işimize yaradı. Bugün Türk inşaat şirketlerini dünyanın her yerinde görebilirsiniz ve bu şirketler işini gayet iyi yapan şirketler, söyleyebilirim ki Türk inşaat sektörü olarak önümüz çok açık. Şu anda sektör olarak Çin'den sonra dünyada ikinciyiz.? diye konuştu.

İş yaşamından da bahseden Koloğlu şunları söyledi: ?İstanbul Teknik Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra DSİ'ye girdim yapımında bulunduğum Hasan Uğurlu Barajı gibi büyük projeler bana büyük özgüven verdi. Afganistan'da hep eskortlarla geziyorduk, beş metrekare odada 5 kişi sadece bir kilimin üzerinde uyuduğumuz zamanlar oldu, dört arkadaşım öldürüldü, bir o kadarı kaçırıldı. Bütün bunlara rağmen 145 km yolu 2,5 ayda bitirdik, bu, Amerikalılar tarafından büyük saygı gördü ve aynı zamanda litaratüre de geçtik. Gençlere en büyük tavsiyem mesleklerini sevmeleridir. Ancak bu şekilde değerli işler üretebilirsiniz. Size çok seneler çalışmış bir inşat mühendisi olarak bir başka tavsiyem, geleceğinizde utanılacak işler yapmamanızdır, bu yüzden asla kaliteden ödün vermeyin."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber