Başakşehir Bilgievi öğrencilerinden yeni bir film daha

Başakşehir Belediyesi Bilgi Evi öğrencileri, ?Küçük Bir Umut? adlı kısa filmin ardından iki yeni kısa filmin çekimlerine daha başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 16:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başakşehir Belediyesi Bilgi Evleri Tiyatro Kulübü bünyesinde yürütülen derslerde her sene 4 bine yakın tiyatro ve sinema oyuncusu yetişiyor. Alanında uzman öğretmenler tarafından verilen eğitimlerde öncelikle tiyatro ve sinema ile ilgili teknik bilgiler edinen öğrenciler teoride öğrendikleri kamera karşında ve sahnede uyguluyor. Bilgievi öğrencileri, engellilerin yaşamını konu alan ve rol aldıkları ?Küçük bir Umut? adlı kısa filmin ardından iki yeni kısa filmin çekimlerine daha başladı.

Kısa filmlerin ikincisi Başakşehir Belediyesi Bilgi Evi'ne de ismini veren Mavi Marmara'da şehit olan gazeteci Cevdet Kılıçlar'ı konu ediyor. Tiyatro Kulübü öğretmeni Osman Doğan tarafından verilen eğitimlerde, Cevdet Kılıçlar Bilgi Evi öğrencileri kamera önünde oyunculuklarını sergilerken kamera arkasında da sanat yönetmenliği, reji grubu, teknik ekiplerde görevler alarak sürecin parçası oluyor. Uygulamalı bir sinema deneyimi yaşatan kısa film projesinin, 31 Mayıs'ta Cevdet Kılıçlar Bilgi Evi'nde galası yapılacak.

Cemil Meriç Bilgi Evi öğrencileri tarafından çekilen Kısa film ise ?Hoşgörü? teması işleniyor. Hazırlanmakta olan kısa film, Cemil Meriç Bilgi Evi'nin resmi açılışında gösterilecek.

Kısa filmlerde kullanılan mekânlar Bilgi Evi'nin bulunduğu bölgeden seçilerek öğrencilerin kendi ilçesini yakından tanıması sağlanıyor. Filmde rol alan ellerinde bulunan malzemeleri de kullanarak filme destek sağlıyorlar.

Üçer aylık periyotlarla dört kur olarak verilen kurslarda önümüzdeki dönemde iki kısa film projesi de başlayacak. Türk Filmlerinin sesinin öğrencilerin oyunculuğu ile birleştirecek olan kısa filmde drama tekniğini sinema ile birleştirecek.

İkinci proje olan ?Stop Motion' ismi verilen teknikle çekilecek kısa filmde, öğrenciler çeşitli objeleri ve oyuncuları kamera önünde bir kare ilerleterek hareketli görüntüler elde edecek.

Eğitimlerini tamamlayan minik oyuncular Bilgi Evleri tarafından ulusal televizyonlarda yer alan çocuk kanallarındaki programlara yönlendirilerek, profesyonel hayata adım atmalarına yardımcı olunuyor.

Uygulama ile başarılı olan öğrencileri motive edilirken, sinema ve televizyon alanında ihtiyaç duyulan deneyimli çocuk oyuncu ihtiyacının karşılanmasına önemli katkılar sağlıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber