Türkiye'de kombilerin çoğu standart dışı

Türkiye'nin kombi üretim şirketlerinden Termo Teknik CEO'su Cem Nazif Yalçın, hermetik- konvasyonel kombilerin Avrupa ülkelerinde yasak olmasına rağmen Türkiye'de serbest olmasının düşündürücü olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İngiliz ISG şirketinin iştiraki olarak Türkiye'de faaliyetini sürdüren, panel radyatör alanında Türkiye'nin büyük kuruluşlarından birisi olan Termo Teknik'in CEO'su Cem Nazif Yalçın Erzurumda yetkili bayiler Palandöken Dağı'ndaki bir otelde bir araya geldi. Yalçın, Türkiye'de kullanılan kombilerin yüzde 80'inin uluslararası standartların altında olduğunu ifade etti. Türkiye'de yaygın olarak hermetik- konvasyonel kombilerin kullanıldığına işaret eden Yalçın, bu kombilerin ısı kalori iletimi bakımından yetersiz olduğuna işaret etti.

Avrupa ülkelerinde hermetik- konvasyonel kombilerin kullanımının kanunen yasaklanmasına rağmen Türkiye'de yasaklamanın söz konusu olmadığına işaret eden Cem Nazif Yalçın, "Türkiye'nin yüzde 85'inde konvasyonel kombi kullanıyor. Türkiye yoğunlaşmalı kombiye hızla geçmeli. Yoğunlaşmalı kombiler daha çevreci ve ekonomik." diye konuştu.

Yalçın, geçen yıl Antarktika'nın da aralarında bulunduğu dünyanın pek çok ülkesine 4 buçuk milyon adet radyatör ihracat yaptıklarını ve bunun da ülke ekonomisine ortalama 100 milyon dolar katma değer kazandırdığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber