BASK'tan Genel Sağlık Sigortası Tasarısı'na eleştiri.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2005 14:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Kamu Görevlileri Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, "hükümetin, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Tasarısı'nda öngörülen düzenlemeyle emeklilik haklarını gasp ettiğini" söyleyerek, tasarı TBMM Genel Kurulu'na geldiğinde açlık grevine başlayacaklarını belirtti.

Tasarıyla emeklilik yaşının kademeli olarak 68'e yükseltilmesinin öngörüldüğünü, 68 yaşına kadar çok az kişi yaşayacağı için devletin emekli aylığı ödemeyeceğini kaydeden Akay, tasarının çalışanların kazanımlarını yok ettiğini söyledi.

Yürürlükteki Emekli Sandığı mevzuatına göre 25 yıl çalışan bir memura yüzde 75 oranında emekli aylığı bağlandığını ancak tasarıyla emekli maaşlarının yüzde 60 azaltılacağını ifade eden Akay, "Bu tasarı hasmanece hazırlanmış bir tasarıdır. Bu bir sosyal yıkım tasarısıdır" dedi.

Tasarıda öngörülenlere karşı tepkilerini dile getirmek üzere bir dizi eylem kararı aldıklarını belirten Akay, bu çerçevede, tasarının TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlandığı gün TBMM önünde kitlesel basın açıklaması yapılacağını, TBMM Grup Başkanvekillerinin ziyaret edileceğini, ayrıca işyerleri önünde kitlesel protesto eylemleri düzenleneceğini bildirdi.

"Tasarının TBMM Genel Kurulu'na gelmesi halinde açlık grevine başlayacaklarını" ifade eden Akay, tüm işçi ve memur sendikalarına eylemlerine katılma çağrısında bulundu.

Akay, açlık grevine Konfederasyona bağlı sendikalardan 8'inin genel başkanının katılacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber