8 kişilik heyet İtalya'da dernekçilik eğitimi aldı

Behçet Hastaları ve Sağlıklı Yaşam Derneği tarafından koordine edilen, Aksaray Eğitimciler Derneği, Aksaray Valiliği Dernekler İl Müdürlüğü, Nevşehir Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu ve Eskişehir Genç Eğitimciler Derneği'nin ortaklaşa yaptığı 'Üniversite Mezunları STK Sektöründe' isimli projenin faaliyetleri İtalya'da Vicolocorto Derneği'nde, Macaristan'da ise ABA (Active Businessman Association)'da gerçekleştirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk katılımcılar, proje kapsamında yapılan etkinliklerle İtalya ve Macaristan'da faaliyet gösteren dernekler hakkında bilgi edindi. Projenin İtalya ayağında, İtalya'nın Pesaro şehrine giden 8 kişilik ekip, burada proje ortağı Vicolocorto Derneği'nden eğitim aldı, Pesaro şehrinde faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri ile görüş alışverişi yaptı.

İlk gün Roma'yı turlayan katılımcılar, daha sonra Adriyatik Denizi'ne kıyısı olan turizm şehri Pesaro'ya geçti. Proje ekibi burada Vicolocorto isimli dernekle çalışma yaptı. Aksaray, Nevşehir ve Eskişehir katılımcıları, ?Küçük Sokak' anlamına gelen ve her yıl onlarca projeye imza atan Vicolocorto'nun başkanı Laura Pierfelici ve ekibi ile eğitim çalışmaları ve gezilere iştirak etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber