Define arayan belediye başkanına Bakan'dan tepki

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2005 19:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, ''AK Parti kimliği altında büyük yükümlülükler vardır. Herkes bu sorumluluklara sahip çıkmalı'' dedi.

Bakan Şener, Edirne AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaretinde, 14 Ağustos 2001 yılında kurulan AK Parti'nin, ilk genel seçimlere Kasım 2002'de katıldığını, 2004 Mart ayındaki yerel seçimlerde de büyük başarı elde ettiğini söyledi.

AK Parti iktidarının, eski siyasetçilerin düştüğü yanlışlıklara düşmemek için üzerine düşen sorumluluğu iyi hissedip ona göre davranması gerektiğini ifade eden Şener, şunları kaydetti:

''Sorumluluk iyi hissedilip iyi yapıldığında, 100 yıl sonra bile AK Parti var olarak kalır. AK Parti, üzerine düşen görevi en iyi şekilde yaparsa, 100 yıl sonra bile anılır ve kabul edilir. Genel Merkez'de ve Edirne'de siyaset yapmak arasında fark yoktur. AK Parti kimliği altında büyük yükümlülükler vardır. Herkes bu sorumluluklara sahip çıkmalıdır.''

-BELEDİYE BAHÇESİNDEKİ DEFİNE KAZISI-

Bir gazetecinin, Edirne Belediyesi'ne bağlı Temizlik İşleri Müdürlüğü bahçesinde yasal izinle başlatılan kazı çalışmalarıyla ilgili görüşünü sorması üzerine Bakan Şener, şöyle konuştu:

''Türkiye'yi definecilik mantığı mahvetmiştir. Başka kazanç yolu yok mu? Definecilik mantığını terk etmek lazım. Bildiğim bir şey var, el emeği alın teri çok önemlidir. Kurtuluş reçetesi adı altında petrol var, zengin altın yatakları var ama bunu, büyük millet için umut gösteremeyiz. Önemli olan, üretip uluslararası rekabette ne kazanılıyor onu tartışmalıyız. Konuşacağımız altınlar, kimseyi kurtarmamıştır. Önemli olan, üretim değeri pazar payı, ekonomi altınlar mı değil mi ona bakmak lazım.''

AK Parti Edirne İl Başkanı Ali İhsan Gürkaynak da Avrupa Birliği'ndeki süreci değerlendirdiklerini belirterek, ''Edirne'de, turizm, tarım ve sanayi sektöründe sıkıntı yaşanıyor. Çiftçilikle uğraşan insanlar, tarlada akıttıkları alın terinin karşılığını alamıyor'' diye konuştu. Şener, daha sonra Edirneli esnafla bir süre sohbet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber