Belediye Başkanı Uğurlu: Türk Dil Bayramı daha çaplı kutlanıyor

Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Türk Dili Bayramı etkinliklerinin daha çaplı kutlandığını belirterek, programların bir devlet töreni haline geldiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2012 11:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRT'de yayınlana ?Aklı Selim' programına katılan Uğurlu, Türkçenin Başkenti Karaman'da kayda değer ciddi etkinliklerin yapıldığını belirterek, değişik programlarla geniş kitlelere ulaştıklarını söyledi.

Dil konusunda büyük hassasiyet gösterdiklerini belirten Uğurlu, Karaman'da ?Türkçesi Varken? isimli bir kampanya başlattıklarını, ayrıca Belediye Meclisi olarak ismi yabancı olan iş yeri tabelalarından yüksek vergi alınması yönünde tüm Türkiye'ye örnek olacak bir karar aldıklarını belirtti.

EN GÜZEL TÜRKÇE KARAMAN'DA KONUŞULUYOR

Türkçenin asırlardır Arapça ve Farsça gibi grameri olan son derece sağlam bir dil olduğunu ifade eden Uğurlu, Türkçeye başka dillerden kelimelerin geldiğini, bunların birçoğunun zamanla yok olduğunu, bazılarının da Türk halkı tarafından benimsenerek dilimizi zenginleştirdiğini belirtti. Uğurlu, Karaman'da Yunus Emre'nin Türkmen Türkçesi etkisinin hala sürdüğünü ve ülkemizde de en güzel Türkçenin Karaman'da konuşulduğunu söyledi.

Yunus Emre türbesinin bilimsel araştırmalarla Karaman'da olduğunun kanıtlandığını da vurgulayan Uğurlu, şunları kaydetti: ?Artık eskisi gibi bir takım heyecanla, iddialarla böyle bilimsel meseleler götürülmez. Günümüzde karbon testi var, tespit edilmiş şeriye sicilleri var. Elimizde tapu senetleri var. Ayrı ayrı araştırmacıların çok ciddi çalışmalarla hazırladığı belgeler var. Bütün bunlarda Hz. Yunus'un Karaman'da dinlendiği ortaya çıkarılmış durumda. Bu başkaları tarafından kabul edilir edilmez ama bu gerçeği değiştirmez.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber