Orman Mühendisliği öğrencileri Bursa ormanlarını gezdi

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ile teknik ve bilimsel gezi düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2012 11:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Prof. Dr. Ferhat Bozkuş başkanlığında 8 öğretim üyesi ile orman mühendisi adayı 37 öğrenciden oluşan heyet Bursa Orman Bölge Müdürlüğü'ne geldi. Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, öğrencilere yaptığı konuşmada, ağaç türü çeşitliliği fazla olan Bursa'nın teknik ve bilimsel gezi için uygun bir seçim olduğunu söyledi. Beraber çalışmaya namzet mühendis adaylarının yetişmesine, ormancılık faaliyetlerinin ilme, çağın getirdiği yeniliklere uygun olması açısından önem verdiklerini vurguladı.

Öğrenciler, Bursa Kent Ormanı, 700 yıllık Cumalıkızık köyü, Türkiye'de 1989 yılında ilk kurulan Ormancılık Müzesi, 110 hektar sahada yapılan kayın gençleştirmesi, 50 hektar sahada yapılan meşe gençleştirmesi, karaçam gençleştirme ve sıklık bakımı, meşe koruya tahvil çalışmaları, Uludağ Milli Parkı, Starwood Orman Ürünleri AŞ odun hammaddesinin levha haline gelişine kadar yapılan işlemleri konularında bilgi aldı.

Gezinin ardından Orman Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda da bir değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Bölge Müdür Yardımcısı Sönmez Ağca, Şube Müdürleri ve öğretim üyeleri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber