Sahte kredi kartını ispat edince mahkemelik oldu

Haber Giriş : 19 Haziran 2005 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bankaların sokaklarda kurduğu stantlarda dağıtılan kredi kartlarının güvensizliğini ispat etmek için sahte imza ve belgelerle arkadaşı adına kart çıkaran Şükrü Demir'e, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ?sahte özel belge düzenlemek' suçuyla dava açıldı.

Cumhuriyet Başsavcısı Oktay Yılmaz'ın açtığı davada, Demir'in eski TCK'nın 350/1 maddesi uyarınca 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. Şükrü Demir ise amacının bankaların güvenlik zafiyetini gözler önüne sermek olduğunu savunuyor ve ekliyor: ?Ben HSBC'den teşekkür beklerken, mahkeme dava açtı.?

Zaman, konuyu ilk olarak ?Kimlik sahte, bordro sahte, imza sahte, kredi kartı gerçek? başlığıyla 04.03.2005 tarihinde manşetten duyurmuştu. Şükrü Demir, HSBC standına giderek kredi kartı çıkarmak için gereken sözleşmelere sahte imzalar atmış, stanttaki görevliye Mehmet Ceylan'ın nüfus cüzdanı fotokopisini vermiş ve Ceylan adına sahte bordro hazırlamıştı. Başvurudaki yanlış bilgileri fark edemeyen HSBC ise Demir'in işyeri adresine Mehmet Ceylan ismine kredi kartı yollamıştı. Demir, kargo görevlisine Ceylan'ın nüfus cüzdanı fotokopisini göstererek kartı almıştı. Demir, Mehmet Ceylan ismine çıkarılan kredi kartını daha sonra Gaziosmanpaşa Müracaat Savcılığı'na teslim etmişti. Hakkında dava açılan Demir, ?Ben konuyu kamuoyunun gündemine getirmeye çalıştım. Bankalar hâlâ stantlardan kredi kartı dağıtmaya devam ediyor. Umarım yetkililer artık bu konuya bir çözüm getirir.? diye konuşuyor.

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Şükrü Demir'le ilgili şu ifadeler yer alıyor: ?Olay tarihinde sanık Şükrü Demir'in, sahte belgelerle kredi kartı çıkarmak için HSBC yetkili memurlarına başvurarak, Mehmet Ceylan isimli şahıs adına sahte kredi kartı çıkarılmasını sağladığı, böylece sanığın müsnet suçu işlemiş olduğu, hazırlık evrakı kapsamıyla anlaşılmaktadır. Sanığın maksadındaki özelliğe göre, suç kastının takdiri, duruşma saatine bırakılmıştır. Sanığın müsnet suçtan dolayı yargılanarak, eylemine uyan, TCK 350/1, 36. maddesi gereğince cezalandırılması, kamu adına iddia ve talep olunur.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber