2. Side Airshow Hava Oyunları akrobasi hareketleriyle başladı

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı turizm beldesi Side'de 2 gün sürecek olan 2. Side Airshow Hava Oyunları başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2012 20:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Side Havacılık Parkı'nda başlayan oyunların açılışını, Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar yaptı. Side Havacılık Parkı'nda ilk uçuşu 'yarasa adam' unvanlı Arif Buhara yaptı. Arif Buhara'nın uçuşunun ardından Side Plajı'nda model uçuşu yapıldı. Pilotların paraşüt, model uçak, helikopter ve uçakla yaptıkları hava oyunlarına denize giren turistlerden alkış aldı.

Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, yaptığı konuşmasında, bu yıl 2'ncisini yaptıkları Side Airshow'un fikir babasının Türk Hava Kurumu (THK), Solo Türk Gösteri Ekibi ve eski Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Vecdi Gönül'ün olduğunu söyledi.

Geçen Side Airshow'u 100 bin kişinin izlediğini belirten Uçar, bu senede 100 bin yerli ve yabancı turistin hava oyunlarını izlemek için Side Plajı'na akın ettiğini kaydetti.

Uçar, "Bu sene 2 Side Airshow gerçekleştirmenin sevinci içindeyiz. 2 gün sürecek olan hava oyunları şovunu izlemek için 100 bin kişi Side Plajı'na geldi. Bu tür etkinliklerin turizm çeşitliliği için çok önemli ve anlamlı buluyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber