Trakya Üniversitesinde şüpheli bebek ölümleri..

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2005 17:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi gören 6 bebeğin 2 gün arayla ölmesi üzerine, çocuk bölümü karantinaya alındı. Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Armağan Altun, ölümler üzerine bir açıklama yaparak, nedenleri üzerinde araştırmaların devam ettiğini, kesin sebebin tetkiklerden sonra anlaşılabileceğini söyledi.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yüksek riskli bebeklerin izlendiği Yeni Doğan Ünitesi'nde, yoğun ve ileri bakım bölümünde, 18 Haziran 2005 tarihinde sabah saatlerinde 3, akşam saatlerinde de 1 bebek hayatını kaybetti. Hastane yetkilileri şüpheli ölümler üzerine önlem aldı. Ancak alınan önlemlere rağmen bugün 2 bebek daha hayatını kaybetti. Durumu kritik olan 3 bebeğin tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Yetkililer şüpheli ölümler nedeniyle dışarıdan yeni hasta kabulü durduklarını ifade etti.

Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Tıp Fakültesi Başhekimi Doç. Dr. Armağan Altun, şüpheli ölümlerin nedenlerinin araştırılması için çalışmaların başlatıldığını belirterek, "Hastanemizde 2 gün peşpeşe olan bebek ölümlerinin nedenini tespit etmek üzere araştırmalar başladı. Yeni doğan ünitesinde olası enfeksiyon şüphesi ile birçok metaryelden örnek alındı. Aynı zamanda diğer sebeplere yönelik incelemelere de başlandı. Ölen bebeklerden ilk 3'üne tıbbi otopsi uygulandı, diğer 3'ü de adli otopsi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Zaten bu bebekler normal değildi. Prematüre bebeklerdi. Bir tanesinde beyin hasarı vardı. 6 tanesi de 1.5 kilonun altında doğan bebeklerdi. Araştırmaların ilk sonuçlarının hafta başında alınması bekleniyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber