Türk fotoğrafçıya Japonya'dan prestijli ödül

Japonya'nın Higashikawa Fotoğraf Ödülü'ne bu yıl Arif Aşçı layık görüldü.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2012 13:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Japonya'nın Higashikawa Fotoğraf Ödülü'ne, Türk fotoğraf sanatçısı Arif Aşçı layık görüldü. Japonya'nın Higashikawa şehrinde 28 yıldır düzenlenen fotoğraf festivalinde her yıl, bir yabancı fotoğrafçıya verilen büyük ödüle bu yıl Arif Aşçı "İstanbul Panorama" kitabındaki siyah-beyaz panoramik fotoğraflarıyla değer görüldü.

Jüri üyelerinden Tokihiro Sato, Arif Aşçı'yı, "İstanbul Panorama fotoğraflarındaki zamanötesi lirik duyguları, güçlü ve yalın bir fotoğraf diliyle izleyiciye aktarabildiği ve İstanbul'un dramatik geçmişine gizemli bir ayna tuttuğu" için seçtiklerini ifade etti.

Arif Aşçı "İstanbul Panorama" kitabındaki fotoğrafları 2003'ten 2008'e kadar çekmiş, bu fotoğraflar kitap haline gelmeden önce Brüksel, Moskova, Münih, Paris ve Seul'de sergilenmişti.

Fransız Le Monde gazetesi de Aşçı'nın bu çalışmasına 12 Temmuz 2008'deki haftalık ilavesinde on sayfasını ayırmıştı. Japonya'da yabancı bir fotoğrafçıya verilen en önemli ödül olan Higashikava ödülüne önceki yıllarda Joel Sternfeld, Graciele İturbite, Jan Saudek ve Antoine d'Agata gibi dünyaca ünlü fotoğraf ustalarının aralarında yer aldığı isimler layık görülmüştü.

Arif Aşçı, 28 Temmuz'da katılacağı ödül töreninin ardından festival kapsamında bir de fotoğraf sergisi açacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber