Sapanca Gölü'nde tehlike geçti, bariyer kaldırıldı

Sakarya'da NATO Boru Hattı'nın patlaması sonucu Sapanca Gölü'ne karışan yakıtın yayılmasını önlemek için göle çekilen bariyer kaldırıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2012 17:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya'da NATO Boru Hattı'nın patlaması sonucu Sapanca Gölü'ne karışan yakıtın yayılmasını önlemek için göle çekilen bariyer kaldırıldı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, deredeki ve göl kıyısındaki akaryakıtın temizlendiğini söyledi.

SASKİ Genel Müdürü Keleş, Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine yaptığı açıklamada, NATO Petrol Boru Hattı'nda meydana gelen patlama sonucu Sarp Deresi'ne sızan ve göle karışan yakıtın temizlendiğini söyledi. Gölde oluşturdukları 2,5 kilometrekarelik bariyerin toplandığını ifade eden Keleş, "Suyun dalga ile kıyıya vurduğu petrolü tahliye ettik. Dere içindeki bariyerlerimiz bir süre daha kalacak. Ancak risk ortadan kalktı. Derede akıntı yok. İnşallah bir daha böyle bir olay yaşamayız." dedi.

Sapanca ilçesi Ünlüce Köyü'nde 23 Mayıs'ta meydana gelen olayda, TÜPRAŞ'tan Eskişehir'deki hava üssüne yakıt sağlayan NATO Boru Hattı'nda patlama meydana gelmiş, sızan akaryakıt Sarp Deresi'ne sızmış, daha sonra Sapanca Gölü'ne karışmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber