Muş'ta 3 terörist yakalandı

Muş Emniyet Müdürlüğü ve Muş Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan operasyonda, Varto İlçesi'nde çıkan çatışmada 2'si yaralı 3 terörist ele geçirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muş Emniyet Müdürlüğü ve Muş Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan operasyonda, Varto İlçesi'nde çıkan çatışmada 2'si yaralı 3 terörist ele geçirildi. Biri kadın iki yaralı terörist geniş güvenlik önlemi altında Varto Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Muş'ta 23 Mayıs'ta bir astsubayın evinin önünde şehit edilmesinin ardından başlatılan operasyonlar devam ediyor.

Varto ilçesine bağlı Yılanlı köyünün kırsalında güvenlik güçleri 4 kişilik terörist grubuyla sıcak temas sağladı. Çıkan çatışmada 2'si yaralı 3 terörist yakalandı, bir terörist ise kaçtı. Kaçan teröristi yakalamak için operasyon sürüyor.

Biri kadın yakalanan teröristin üçünün de Muş Varto doğumlu; Leyla Sonkur (22), Rıdvan Yavaş (22), Serdar Gümgüm (18) olduğu tespit edildi. Kaçan teröristin ise Urfa Viranşehir doğumlu Bahoz Amed koz adlı Ramazan Özmaskan olduğu öğrenildi. Yakalanan teröristler üzerinde patlayıcı madde yapımında kullanılan elektronik düzenekler ve el bombası çıktı.

Öte yandan alınan bilgilere göre son günlerde Muş Emniyet Müdürlüğü ve Muş Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan operasyonlar neticesinde örgüt içerisinde bir çok PKK'lı teröristin kaçtığı kaçan teröristlerin yakalanması için de çalışmalar sürdürülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber