Tarım Bakanlığından 'by-pass' açıklaması

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2005 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Bakan Mehmet Mehdi Eker'in eski bakan Sami Güçlü'nün bürokratlarını 'by-pass' ettiği yönünde basında çıkan haberler üzerine bir açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, görev değişikliğinin 'rutin' bir işlem olduğu belirtilerek, "Rutin bir iş olarak gerçekleştirilen yetki devri, zaman zaman sorumluluğun ağırlaşmasıyla farklılık arz edebilir" değerlendirmesinde bulunuldu.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Bakan Mehmet Mehdi Eker'in eski Bakan Sami Güçlü döneminde etkin görevler üstlenen bürokratları by-pass ettiği, daha önce CHP'li olduğu gerekçesiyle eleştirdiği Bakanlık Müsteşarı Haşim Öğüt'ü bakanlıkta tek yetkili hale getirdiği yönünde basında çıkan haberler üzerine bir açıklama yaptı. Açıklamada, her yetkili bakanın değişiklik süreçlerinde olduğu gibi çalışma süreçlerinde de çeşitli gerekçelerle yetki devrine başvurduğu hatırlatılarak, "Rutin bir iş olarak gerçekleştirilen yetki devri, zaman zaman sorumlulukların ağırlaşması ve konjonktürel değerlerin sıralamasının değişmesi nedeniyle farklılıklar arz edebilmektedir" denildi. Bakanlık mekanizmasının daha iyi işlemesini sağlama amacı taşıdığı kaydedilen açıklamada, yeni çalışma planının kamuoyuna yansıdığı şekilde eleştirilmesinin, tarım sektörünün değerleri açısından kaygı verici olduğu savunuldu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bugün yeni bir süreç içinde olan Türkiye, geçmişte kalan ve topluma hiçbir katkısı olmayan tartışmalardan ve kayırmacılıktan vazgeçmek zorundadır. Bu hakikat çerçevesinde Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın bu yeni sürecinde de devlet memurlarının siyasi düşünceleri değil, ehliyet, liyakat ve mesleki kariyerleriyle değerlendirilmesinin AB müzakere sürecindeki yeni döneme daha fazla katkı sağlayacağı hususunun kamuoyunca bilinmesini diliyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber