Özdağ: 27 Mayıs, utanç verici bir hadisenin yaşandığı anın adı

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, 27 Mayıs 1960'ın utanç verici bir hadisenin yaşandığı anın adı olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 13:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, 27 Mayıs 1960'ın utanç verici bir hadisenin yaşandığı anın adı olduğunu söyledi. Özdağ, 27 Mayıs 1960'da bazı askerlerin genellikle ordunun tamamını tahrik ederek, arkalarına alarak darbe yaptıklarını ve diğer darbelerde olduğu gibi burada CHP zihniyetinin görüldüğünü belirtti.

Milletvekili Özdağ, yaptığı açıklamada, darbeyi yapan jakoben zihniyete sahip kişilerin siyasi iradenin üzerinde ipotek kurmak, siyasi iradenin üzerine kendi kirli emellerini alet ederek kendi amaçlarına ulaşmak istediklerini dile getirdi. Özdağ, ?Ucuz yollu iktidara ulaşmanın adıydı bu. Özellikle 27 Mayıs öncesi Menderes ve arkadaşları Türkiye'de büyük hamleler yapmışlar, bu hamleler hem ekonomi, hem demokratik hem de hukuki anlamda hamlelerdi. Menderes ve arkadaşlarına yapılanlar ciddi bir demokrasi ayıbıydı. O günkü darbenin arkasında CHP'li bazı milletvekillerinin, CHP'ye gönülden bağlı bazı cuntacı askerlerin yine CHP'ye bağlı bazı aydınların, gazete patronlarının olduğunu gözlemliyoruz. Bunların hepsi millet iradesinin üzerine ipotek koymak isteyen kişilerdi.? dedi.

Millet iradesinin üzerine ipotek koyduktan sonra darbe yapıldığını ifade eden Özdağ, dönemin başbakanı ve iktidar partisinin milletvekillerinin tamamının suçlandığını, bu insanlara öcü muamelesi yaptıklarını kaydetti. Bu insanların toplumdan tecrit edildiğine işaret eden Özdağ, bunlar yaşandığında tek partili döneme tekrar dönüldüğüne dikkat çekti. Özdağ, şöyle devam etti: "İktidar partisinin başbakanının ve milletvekillerinin onurları çiğnenmişti. Daha sonra da Menderes ve arkadaşlarını astılar. Bu darbenin arkasında ne yazık ki CHP zihniyetinin olduğunu gözlemliyoruz. Bu darbenin arkasında emperyalist güçlerin kirli ellerinin olduğunu gözlemliyoruz.?

Darbeleri yapanların, sadece hukuk karşısında değil, millet vicdanında da cezalandırıldığına dikkat çeken Özdağ, ?Darbe yapanların isimleri teker teker okullardan, caddelerden ve diğer kamu yerlerinden kaldırılırken, darbeciler tarafından asılan Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu, Hasan Polatkan'ın ve diğer demokrasi şehitlerinin isimleri tekrar kazandırılıyor.? diye ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber