İŞKUR, yaklaşık 10 bin kadının istihdamına destek oldu

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu Koordinasyon Birim Üyesi Nazan Kahraman, Kadın İstihdamının Desteklenmesi çalışmaları kapsamında 43 ilde 131 hibe projesi uygulandığını ve 10 bine yakın kadının bu projelerden faydalandığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 14:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İŞKUR tarafından yürütülen Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu'nun, ''Kadınlar, İşiniz Gücünüz Olsun'' konulu yerel iletişim etkinliğinin tanıtımı Trabzon'da yapıldı. Bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu Koordinasyon Birim Üyesi Nazan Kahraman, operasyonun amacının; kadınların istihdam edilebilirlikleri artırmak, daha iyi işlere girişlerini kolaylaştırmak ve kadınların işgücüne katılımlarının önündeki engelleri kaldırmak olduğunu belirtti.

Kahraman, kadınların işgücü piyasasına yeterince girememesinin en önemli sebeplerinin başında kültürel etkenler, işgücü piyasasının aradığı niteliklere sahip olunamamasının geldiğini kaydetti.

Hedeflerinin de bu şartlardaki kadınların işgücü piyasasına girmelerine imkan sağlamak olduğunu anlatan Kahraman, "43 ilde uygulanan operasyon kapsamında şuana kadar 131 hibe projesi uygulandı ve 10 bine yakın kadın bu projelerden faydalandı. Bu kadınlardan 2 bine yakını da fiilen işgücü piyasasına girdi. Bazıları kendi iş yerini kurdu, bazıları bir iş yerinde sigortalı olarak çalışmaya başladı, bazıları ise ev eksenli parça başı iş yaparak iş gücü piyasasına girdi." diye konuştu.

Desteklenen 131 projenin öncelikli hedefinin; kadınlara mesleki eğitim vererek, üretici güçlerini açığa çıkartmak ve bu yolla istihdama katılmalarını sağlamak olduğunu ifade eden Kahraman, ?Kadınların birey, vatandaş, anne, evlat ve kız kardeş olarak iş gücü piyasasına girme haklarının bulunduğunu bilemelerini istiyoruz. Elbette kadın ya da erkek çalışmak istemeyebilir. Biz yaptığımız faaliyetlerle çalışmak isteyenlerin işgücü piyasasına girmesine imkan sağlamaya çalışıyoruz." dedi.

İŞKUR Trabzon İl Müdürü Mustafa Sezgin ise operasyon ile Türkiye'de sürdürülebilir gelişimi sağlamak için kadınlara yönelik istihdam fırsatlarının oluşturulması ve iş gücüne katılımlarının artırılmasının hedeflendiğine vurgu yaptı. Operasyon kapsamında Trabzon'da şuana kadar 5 projenin gerçekleştirildiğini de belirten Sezgin, şartları uyan kadınları İŞKUR'a kayıt olmaya ve hibelerden yararlanmaya davet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber