Mamak Belediyesi Evde Sağlık Hizmeti ağını genişletiyor

Mamak Belediyesi, Evde Sağlık Hizmeti ağını genişletiyor. Geçen yıl 7 bin 500 vatandaşa evde sağlık hizmeti veren Mamak Belediyesi sağlık ekipleri, bu yılın ilk beş ayında yaklaşık 3 bin vatandaşa evde sağlık hizmeti ulaştırdı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 14:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık alanında yürüttüğü hizmetlerle dikkat çeken Mamak Belediyesi, kimsesiz ve bakıma muhtaç vatandaşlara yönelik evde sağlık hizmetini sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl 7 bin 500 vatandaşa ulaşan sağlık ekipleri, bu yılın ilk beş ayında yaklaşık 3 bin vatandaşa evde sağlık hizmeti ulaştırdı. Daha çok kimsesi olmayan ve yatağa bağımlı yaşayan hastalara yönelik sürdürülen hizmet kapsamında, kan alımı, muayene, enjeksiyon, pansuman, serum, sonda, kan şeker ölçümü, kolostomi bakımı gibi çok yönlü hizmetler sunuluyor. Hiç bir ücret alınmaksızın yürütülen hizmetlerde ayrıca hasta muayenesi, yaşlı, yatalak ve felçli bakımı, yatak yarası bakımı da yapılıyor.

Evde Sağlık Hizmeti ekipleri, kendilerini Alo Mamak 444 0 149, 550 70 21, 550 70 36 ve 550 70 68 numaralardan arayan ve evde sağlık hizmeti talebinde bulunan vatandaşların evlerine gidilerek hasta takibi başlatıyor. Yapılan muayenelerin ardından hastaların periyodik olarak takibi gerçekleştiriliyor. Ekip doktorunun konsültasyon istediği durumlarda dahiliye, genel cerrahi ve romatoloji alanlarındaki uzman doktorlar devreye giriyor. Ayrıca ihtiyacı olan hastalara yönelik mama, hasta bezi, yatak koruyucu, havalı yatak ve tıbbi malzeme desteği de sağlanıyor. Mamak Belediyesi hizmet götürdüğü hastaların düzenli olarak takibini de gerçekleştiriyor. Devreye sokulan el terminalleriyle hastalar hakkında bilgiler sürekli olarak güncelleniyor. Hasta hakkında her türlü bilgiye bu terminaller sayesinde ulaşan sağlık ekipleri hizmetlerini daha hızlı bir şekilde yürütüyor. Oluşturulan sistem sayesinde hastalar hakkındaki bilgiler dijital arşivlemeyle saklanıyor. Oluşturulan bu küçük çaplı veri bankasıyla hastaların hangi zamanda ne tür ihtiyaçlarının olacağı da önceden saptanabiliyor.

BAŞKAN AKGÜL: HİZMET VATANDAŞIN AYAĞINA GÖTÜRÜYORUZ

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, evde Sağlık Hizmeti'nin vatandaş arasında büyük bir memnuniyetle karşılandığını dile getirdi. Akgül, ?Sağlık gibi hassas bir konuda belediye olarak üzerimize düşenden daha fazlasını yapmaya çalışıyoruz. Bölgemizde bulunan ve bir takım nedenlerden dolayı sağlık hizmetlerine ulaşmakta sıkıntı çeken vatandaşlarımız olabileceğini düşünerek büyük bir titizlikle Evde Sağlık Hizmeti sunuyoruz. Kendi imkansızlıkları nedeniyle sağlık hizmetlerine ulaşmakta sıkıntı çeken vatandaşlarımızın iletişim numaralarından belediyemize ulaşması yeterli. Gerekli bilgilerin alınmasından sonra harekete geçen ekiplerimiz bütün hizmetleri ivedi bir şekilde vatandaşa ulaştırıyor. Tedavileri gerçekleştirilen hastaların ihtiyaçları doğrultusunda ücretsiz medikal yardımlarda belediyemizce sunuluyor. Mamak'ta vatandaş hizmete değil, hizmet vatandaşın ayağına gidiyor.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber