Malatya Müftülüğü sınavla personel alacak

Malatya Müftülüğü, ilçe, belde ve köy camileri ile müftülüklerdeki boş kadrolara yarışma sınavıyla naklen atama yapacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 14:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya Müftülüğü'nden yapılan açıklamada, boş kadrolara veri hazırlama ve kontrol işletmeni, memur, daktilograf, mutemet, şoför ve yardımcı hizmetli alanlarında personel alımı gerçekleştirileceği belirtildi. Malatya il ve ilçe müftülüklerinde görev yapanların en son atandığı yerde bir yıllık hizmet süresini tamamlamış olmaları, il dışından nakil talebinde bulunanların görevli olduğu ilde 3 yıllık hizmet sürelerini doldurmaları şartlarının arandığı belirtilen atama açıklamasında, veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrosuna başvuracakların en az imam hatip lisesi mezunu ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı bilgisayar işletmenlik sertifikasına sahip olmaları gerektiği ifade edildi.

Memur, daktilograf ve mutemetlik için atamada ise en az lise ve dengi okul mezunu olma şartının arandığı anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Şoför kadrosu için de en az lise ve dengi okul mezunu ve en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olunması gerekiyor. Söz konusu kadrolara ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatında en az 2 yıl görev yapmış olanlar başvurabiliyor. Yardımcı hizmetler sınıfı kadrolarına atanabilmek için ise en az lise ve dengi okul mezunu ve kalorifercilik, teknisyen yardımcılığı ve aşçılık için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı sertifika sahibi olmak gerekiyor. Başvuruların 31 Mayıs Perşembe günü mesai bitimine kadar yapılabileceği atamalarda, sınav ise 5 Haziran Salı günü yapılacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber