Çorum Valiliği, çeyizleri yanan genç kızlara yardım edecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2005 20:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çorum'un İskilip İlçesi Karaağaç Köyü'nde meydana gelen yangın felaketinde evleriyle birlikte düğününe 10 gün kala tüm çeyizleri yanan 2 genç kızın çeyizleri Çorum Valiliği'nce alındı.

Düğünlerine 10 gün kala köylerin çıkan yangında evleriyli birlikte çeyizleri de yanan Fatma Köse ve Sultan Aydoğan isimli genç kızlara, yanan çeyizlerini almaları için Çorum Valisi Hüseyin Poroy tarafından 2.5 milyar liralık yardım çeki verildi. Vali Hüseyin Poroy'un makamında düzenlenen törenle genç kızların çekleri kendilerine teslim edilirken, Vali Hüseyin Poroy, "Allah bu tür acıları hiç kimseye yaşatmasın, genç kızlarımızın hem evleri yanmış hem de çeyizleri. Devlet olarak yaraları sarmaya çalışıyoruz. Umarım mutlu olursunuz, devletimiz sizi boyunu bükük bırakmaz, gereken neyse yapılır. Allah milletimize bu tür acılar yaşatmasın" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından ilk olarak Fatma Köse'ye çekini teslim eden Vali Poroy, ardından da Sultan Aydoğan'a çekini vererek çeyiz almalarını söyledi.

Valiliğin yardımı karşısında oldukça duygulanan genç kızlar, "Allah devletimize zeval vermesin, evlerimizle birlikte göz nuru dökerek yaptığımız çeyizlerimiz yandı. Düğünümüze 10 kalmıştı; ancak devletimiz bize sahip çıktı, başta valimiz Hüseyin Poroy olmak üzere tüm yardımsever halkımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Öte yandan Poroy tarafından Fatma ve Sultan isimli genç kızlara çeyiz almaları için verilen yardım nedeniyle düzenlenen törende İskilip Kaymakamı Birol Kurubal ile kızların babaları Ali Köse ve Mehmet Aydoğan hazır bulundu. Valilikte düzenlenen törenin ardından genç kızlar Hacazade Tekstil'e giderek düğünde giyecekleri gelinlikleri aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber