Adanalı yazar ve sanatçıların heykeli Abidin Dino Sanat Parkı'nda

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, yeniden dizayn edilen ve içerisinde dünyaca ünlü Adanalı sanatçıların bronz heykellerinin bulunacağı Abidin Dino Sanat Parkı'nın açılışa hazır olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 16:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Abidin Dino, Yaşar Kemal ve Orhan Kemal'in bronz heykellerinin parka yerleştirilmesini denetleyen Zihni Aldırmaz, büyük ustaların geçmişte burada gençlerle sanat sohbetleri yaptığını kaydetti. Aldırmaz, "Biz de o dönemleri canlandırmak; Abidin Dino, Yaşar Kemal ve Orhan Kemal'in anısını yaşatmak için parkımızın en güzel yerine bronz heykellerini yerleştirdik.? dedi.

'Abidin Dino Evine Dönüyor' temasıyla yeniden dizayn edilen parkın ve heykellerin açılışının 5 Haziran Salı günü yapılacağını hatırlatan Zihni Aldırmaz, etkinliğe Orhan Kemal'in çocukları Işık Öğütçü, Nazım Öğütçü ile sinema dünyasının ünlü isimleri Ali Özgentürk ve Menderes Samancılar'ın da katılacağını açıkladı.

Abidin Dino Sanat Parkı'nda organize edilecek serginin de hazırlıklarının tamamlandığını ifade eden Aldırmaz, ?Ayrıca aynı gün Güzin Dino'nun belediyemize hediye ettiği Abidin Dino'nun eserlerinden oluşan ?Abidin Dino Sergisi' de parktaki açık hava sergi alanında sanatseverlerin izlenimine sunulacak. Açılış günü tüm sanatseverleri yanımızda görmek bizi mutlu edecektir.? şeklinde konuştu.

5 Haziran Salı günü saat 18.00'de ?Abidin Dino Sanat Parkı'nın ve Abidin Dino, Orhan Kemal ile Yaşar Kemal'in bronz heykellerinin açılışı yapılacak. Ardından parkta müzik dinletisi sunulacak. Aynı gün saat 18.45'de Büyükşehir Belediyesi üst fuaye salonunda Güzin Dino'nun Büyükşehir Belediyesi'ne hediye ettiği Abidin Dino'ya ait eserlerin sergisi açılacak. Adana Sanayi Odası Hacı Sabancı Salonu'nda saat 20.00'de Abidin Dino'nun sinemacılığı üzerine Orhan Apaydın'ın sunumuyla Ali Özgentürk'ün söyleşisi başlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber