Emekliler en düşük emekli aylığının 332 milyon liradan 466 milyon liraya dayanan açlık sınırına çıkarılmasını istiyorlar.

Haber Giriş : 12 Eylül 2003 10:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emekliler en düşük emekli aylığının 332 milyon liradan 466 milyon liraya dayanan açlık sınırına çıkarılmasını istiyorlar.

En düşük emekli aylığının 332 milyon liradan 466 milyon liraya dayanan açlık sınırına çıkarılmasını isteyen emekliler, Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda stand kurarak imza toplamaya başladı.

Memurun ardırdan işçi emeklileri de hak arayışına başladı. 332 milyon lira olan en düşük emekli aylığının 466 milyon liraya dayanan açlık sınırına çıkarılmasını isteyen emekliler, seslerini duyurmak için Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda stand kurdu. İşçi Memur, Bağ-Kur Emeklileri Derneği (İMBET), maaş artışı ve geçmiş yıllardan kalan alacaklarının ödenmesi için emeklilerinden imza toplamaya başladı. Dernek, 15 gün boyunca toplanacak imzaları Başbakan Tayyip Erdoğan'a gönderecek. İMBET Başkanı Hamdi Öz, "Sadece insanca yaşabileceğimiz bir ücret istiyoruz" dedi.

AÇLIK SINIRININ ALTINDA
Hamdi Öz, zam çadırı kurmak istediklerini ancak, Valilik'ten izin alamadıkları için stand kurdukarını belirterek, amaçlarının zor şartlar altında yaşam savaşı veren emeklilerin seslerini iktidara duyurmak olduğunu söyledi. "Başka çaremiz kalmadı" diyen Öz, şöyle konuştu: "Emekli Sandığı, Bağ-Kur, SSK bu üç sosyal kuruluştan maaş alanlar arasında uçurum meydana gelmiştir. Bu insanlar birbirlerini kıskanır duruma düşmüştür.Ayrıca SSK'da emekli olan eski emekliler ile yeni emekliler arasında aynı primi ödemelerine rağmen maaş uçurumu vardır. Bunun için İntibak Yasası bir an önce çıkarılmalı."
Hamdi Öz, 4447 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği 1 Ocak 2000 tarihi ile 1 Haziran 2002 tarihi arasında yanlış hesaplamadan dolayı emeklilere eksik ödeme yapıldığını, bu sebeple 29 aylık (1 maaş tutarında) alacakları bulunduğunu hatırlatarak, Başbakan'a iletecekleri talepleri arasında bu paranın ödenmesinin de yer aldığını kaydetti.

D.B. Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber