Minikler satranç turnuvasında buluştu

İskenderun Satranç Kulübü tarafından anaokulu öğrencileri arasında satranç turnuvası düzenlendi. Üçüncüsü düzenlenen turnuvaya bugüne kadar yaklaşık bin öğrenci katıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Düzenlenen turnuvalarla ilgili açıklamalarda bulunan İskenderun Satranç Kulübü Başkanı Sultan Daban, satranç sporunun çocukların zihinsel gelişiminde önemli bir etken olduğuna vurgu yaptı. Daban, "Minik yürekler bugün satranç turnuvası için attı hepsin de ayrı bir heyecan ve yüreklerin de heyecanı gözlerin den kaçılmaz bir telaş içersindeydiler. Hepsinde şampiyon olma arzusu vardı Aynı heyecan ve istek velilerimizde de vardı. Bugün yenme arzusu için mink sporcularımız da kurallar yoktu veya birçoğu kuralı kendisi koydu bizde onların kurallarına saygı duyduk. Minik sporcularımız bu turnuvaya girme cesareti ile zaten şampiyonluklarını ilan etmişlerdi. Biz de onları üzmedik ve göstermiş oldukları çekişmeli mücadele sonrası hepsini şampiyon ilan ettik. Zihinsel gelişime katkı sağlayan ve yaşamla en fazla benzerliği olan satranç sporunun miniklerimizin hayatında olması dileği ile tüm miniklerimize yaşamı boyunca başarılar dilerim. Ayrıca bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Turnuvalar İskenderun'da ve çevresinde eğitim veren okul öncesi eğitim kurumlarının katılımıyla 3 Haziran'a kadar devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber