İşçilerin fabrika önündeki 'maaş nöbeti' sürüyor

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde çalıştıkları firmadan maaşlarını alamadıklarını iddia eden yaklaşık 60 işçi, gece yarısı firmanın TIR'larla boşaltıldığı duyumu üzerine fabrika önünde toplandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşık 4 saat bekleyen işçiler, jandarma ekipleri ve fabrika yetkililerinin iknasıyla dağıldı. İşçiler sabah saatlerinde yeniden fabrika önüne gelerek alacaklarını istedi.

Dün gece saat 01.00 sularında çalıştıkları fabrika önüne gelen işçiler, fabrikanın boşaltıldığını iddia etti. 3 aydır maaş alamadıklarını dile getiren işçiler, fabrikaya 2 TIR girdiğini ve fabrikada bulunan makineleri alarak yurt dışına çıkardıklarını iddia etti. İşçiler, ?3 aydır maaş alamıyoruz. Yaptığımız konuşmalarda her seferinde başka bir gün verdiler. Ama verilen günlerde de sözler tutulmadı. Şimdi de içeriye giren TIR'larla fabrikada ki iş makinelerini boşalttıkları bize iletildi. Bizler hakkımızı istiyoruz. Bizim paramızı versinler.? diyerek sıkıntılarını dile getirdi.

Olay yerine gelen jandarma ekipleri, işçileri ikna için çaba sarf etti. İşveren ve işçiler arasında görüşme ayarlamak isteyen jandarma ekipleri, işçilerin olumsuz cevabıyla karşılaştı. İşçiler, durumu AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan'a da aktararak yardım istedi. Yapılan görüşmeler sırasında çıkış kapısına gelen TIR'ların önüne geçen işçiler, jandarma ekiplerine TIR'ları göndermeyeceklerini söyledi. TIR sürücüsü de toplanan kalabalıktan dolayı yükleme yapılmadığını TIR'ının boş olduğunu söylemesi üzerine geçişine izin verildi. İkinci TIR'da ise malzeme olduğunu gördüklerini söyleyen işçiler aracın geçişine engel olmak istedi. Fabrika yetkilisi ve jandarma komutanının sözleriyle ikna olan işçiler TIR'ın önünden çekildi.

Sabah saatlerinde yeniden işyerlerine gelen işçiler, haklarını aramak için fabrikanın kapı girişinde toplandı. Fabrikadan çıkış yapmak isteyen TIR'lara geçiş izni vermeyen işçiler, maaşlarının verilmesiyle kapıdan çekileceklerini söyledi. Bu sırada fabrikadan alacaklı olan firmalar da haciz işlemi için TIR'larla geldi. Jandarma robocop ekipleri de önlem almak için fabrikaya geldi.

Kapıda bekleyen işçilerden Recep Şen, Gülseren Çakmakçı ve Sevda Pomak 3 aydır maaş alamadıkları için büyük sıkıntı çektiklerini ve ev kirasını bile ödeyemediklerini kaydetti.

?SENİNLE SONRA GÖRÜŞECEĞİZ? SÖZÜ TANSİYONU ARTTIRDI

İşçileri kapıyı açmaları için ikna etmeye çalışan Zonguldak İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Yarbay Selçuk Özden, işçilerden kapıyı açmalarını istedi. Ancak işçiler haklarını alıncaya kadar kapıyı açmayacaklarını ve işyeri temsilcisi ile görüşmek istediklerini söyledi. İşyeri temsilcisi olarak işçilerin karşısına çıkan Ferit Bahat, paraların ödeneceğini ancak gün veremediklerini söyledi. Bunun üzerine işçilerden Nurettin Uçar'ın çıkışına karşılık Ferit Bahat'ın, ?Seninle sonra görüşeceğiz.? sözü tansiyonu bir anda arttırdı. İşçilerin tepki gösterdiği Ferit Bahat ofis binasına giderken, Zonguldak İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Yarbay Selçuk Özden öfkeli işçileri yatıştırmaya çalıştı. Kendisine söylenen söz sonrasında sinirlenen Nurettin Uçar ise demir kapının üzerine çıkarak ?Hakkımızı arıyoruz. Ben evde çocuğuma ekmek götüremiyorum.? diyerek hakkını aradığını söyledi.

İcra işlemi için bekleyen TIR'ların fabrikaya girişine izin veren işçiler, Ekmek fırınından aldıkları ekmek ile karınlarını doyurmaya çalıştı. İşyeri temsilcisi ile görüşmek amacıyla kendi aralarında belirledikleri sözcüleri ofis binasına gönderen işçiler, işveren tarafından ödeme için kesin bir gün verilmediği için beklemeye devam edeceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber