Milletvekili Gülşen: Fetih ile sadece şehir değil gönüller de fethedilmiştir

AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, İstanbul'un fethinin sadece bir askeri zafer değil, dünyada pek çok dengeyi değiştiren, önemli siyasal ve ekonomik sonuçlar doğuran tarihi bir zafer olduğunu belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 18:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Kastamonu Milletvekili, KİT Komisyonu Üyesi Mustafa Gökhan Gülşen, İstanbul'un fethinin 559. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Milletvekili Gülşen, şöyle dedi:

?Fetih ile bir çağ kapanıp yeni bir çağ açılmış, köklü medeniyetimiz insanlık tarihini değiştirmiştir. Fetih ile sadece şehir değil, gönüller de fethedilmiştir. Fatih Sultan Mehmet Han, şehrin tarihi ve kültürel dokusunu koruyarak, İstanbul'u farklı inanç ve kültürlerden, insanların bir arada uyum içinde yaşadığı bir hoşgörü merkezi haline getirmiştir. Yüzyıllar boyu Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yapan İstanbul; bugün modern, dinamik, güçlü Türkiyemizin vitrini, dünyaya açılan penceresidir. Medeniyetler İttifakı'nın sembol şehri olan İstanbul, yüzyılların birikimini yaşatarak geleceğe taşımaya ve insanlığa ışık tutmaya devam etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle İstanbul'un Fethinin 559. Yıldönümü'nü kutluyor, kahraman ecdadımızı minnet ve rahmetle anıyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber