Kütahya, Türkçe Olimpiyatları'na hazırlanıyor

Bu yıl 10'uncusu gerçekleştirilen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na Kütahya ilk kez ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 18:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Olimpiyat şenlikleri kapsamında 24 ülkeden 70 öğrenci, 2 Haziran Cumartesi akşamı Dumlupınar Stadı'nda on binlerce Kütahyalıyla biraraya gelecek.

Türkçe'nin çocuklarını ilk kez şehirlerinde ağırlamaya hazırlanan Kütahyalılar, il merkezinin yanı sıra Altıntaş'tan Şaphane'ye kadar olimpiyat heyecanını canlı yaşamaya hazırlanıyor. İlde icra edilecek büyük gün için Kütahya Eğitim Gönüllüleri Derneği (KEGDER) tarafından oluşturulan Olimpiyat Tertip Komitesi çalışmalarını tamamlandı. Tertip Komitesi Başkanı Mustafa Öner, Kütahya'da ilki gerçekleştirilecek olan Türkçe Olimpiyatları etkinliğine 24 ülkeden 70 öğrencinin katılacağını söyledi. Öner, şöyle konuştu:

"Anadolu'nun güzelliklerini ve Türk milletinin taşıdığı güzel özellikleri dünyaya açmak tabiiki Türkçemizin dünyada daha fazla konuşulmasıyla mümkün olacaktır. Bu çerçevede, dünyanın dört bir yanında Türkçe'yi öğretmek ve milletimizin özelliklerini anlatmak için giden öğretmenlerimiz, yıllardır gurur duyacağımız önemli işler yapmaktadırlar. Bu yıl 135 ülkeden bin 500'e yakın öğrenci, Türkçe Olimpiyatları'nda yer alacak. Olimpiyatlarımızın Kütahya ayağının, ilimizin tanıtımına da önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum."

Tertip Komitesi Başkanı Mustafa Öner, Kütahya'nın birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını, bugün ise samimi Anadolu insanı ve Türkçe'nin evlatlarının ?İnsanlık Ele Ele' mesajı ile buluşmasına ev sahipliği yaptığını belirtti. Mustafa Öner, şunları kaydetti: "Ümit ediyoruz ki etkinlik bayram havasında geçecek ve birlik, beraberlik ruhunu yaşatacaktır. Bütün halkımızı bu coşkuyu paylaşmaya davet ediyoruz."

Öte yandan, Türkiye'nin tamamını saran heyecan Kütahya'da da olanca güzelliğiyle yaşanmaya başlandı. Yaşlısıyla genciyle 7'den 70'e bu güzel günü bekleyen Kütahyalılar organizasyonu değerlendirdi.

"KÜTAHYALILAR KARLI ÇIKACAK"

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi de 24 ülkeden 70 öğrencinin katılacağı Türkçe Olimpiyatları'nın Kütahya il etkinlikerinin Kütahya'nın tanıtımı adına büyük bir katkı sağlayacağına dikkat çekti. Vali Çiftçi, "Olimpiyatların bir ayağının Kütahya'da olmasından çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Bu organizasyondan Kütahya karlı çıkacaktır. İlimiz 135 ülkeden gelen öğrencilere kucağını açacak ve Kütahya'yı tanıtacaktır. Biz dünya insanına kardeşlerimiz olarak bakıyoruz. Kardeşlerimizin de Kütahya'ya gelmesinden büyük haz duyuyoruz. ?Hoş gelir sefa gelirler.' Herkesin hissiyatı, hissettikleri, düşüncelerle ve kelimelerle ifade edilemez diye düşünüyorum. Ben emeği geçen bütün öğretmenlerimize, bu işin mimarlarına en baştakinden en sondakine canı gönülden teşekkür ediyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun." dedi.

KENDİMİZİ EVİMİZDE HİSSEDİYORUZ

Belediye Başkanı Mustafa İça ise 10 yıldır aralıksız devam eden Türkçe Olimpiyatları'nın yurt içi ve yurt dışındaki prestijini hatırlattı. İça, özellikle yurt dışı ziyaretlerinde kendisini adeta evinde hissediğini vurgulayarak, şöyle konuştu: "Geçen yıl Afyonkarahisar'da düzenlenen etkinlikler, olumsuz hava şartlarına rağmen insanların bir araya gelip oluşturduğu sıcaklıkla icra edildi. Afyonkarahisar'da zamanın nasıl geçtiğini anlayamadık. Kütahya'da da böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapılmasından mutluluk duyuyorum. Biz de misafirlerimizi en güzel duygularla ağırlamak isteriz. Türkçemiz dünya dili olması anlamında 130 ülkede konuşulur hale geldi. Kültürümüz oralarda biliniyor. 1960'lı, 1970'li yıllarda ikinci sınıf vatandaş gibi Avrupa ülkelerinde bunun ezikliğini çekiyorduk. Ülkemizin kazandığı ekonomik gelişme, ivme ve Türkçe'nin dünya dili olarak 130 ülkede kabul edilmesiyle yurt dışında daha güçlü ve daha onurluyuz. Yurt dışına gittiğimizde kendimizi evimizde hissediyoruz."

BAŞARININ DİLİNİ KONUŞMAK GÜZEL

Kütahya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen de Türk tarihinin, her geçen yıl biraz daha büyüyen ve artık kendini de aşan bir organizasyon haline geldiğini söyledi. Ölçen, şunları kaydetti: "Türk tarihi, her geçen yıl biraz daha büyüyen ve artık kendini de aşan, Türkçe Olimpiyatları'nın önemine mutlaka özel bir vurgu yapacaktır. Sosyal, kültürel meselelerde farklı düşünceye sahip olunsa da bu ?gönüllülük hareketi' üzerine Türk milleti ittifak etmiş, müşterek bir noktada buluşmuştur. Barışın dilini konuşmak ne güzel. Kütahya'nın hissedar olması ne anlamlıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber