İngilizce Kur'an-ı Kerim okuyarak Müslüman oldu

İngilizce Kur'an-ı Kerim okuyarak İslam dinini araştıran Norveçli Henrie Myrseth (21), Alanya Müftülüğü'nde Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldu. Myrseth, Ayşe Henrie Myrseth ismini aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 19:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alanya Müftülüğü'nde düzenlenen ihtida törenine Ayşe Henrie Myrseth, nişanlısı Ercan Şimşek ile birlikte katıldı. Ayşe Henrie Myrseth'e tercüman aracılığıyla İslam dini ile ilgili bilgi verildi. Ayşe Henrie Myrseth, Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldu. İslam dinini tanıdıktan sonra bir süre araştırdığını belirten Ayşe Henrie Myrseth, İslamiyet hakkında Kuran-ı Kerim ve çeşitli kitaplar okuduğunu söyledi. Myrseth, yaptığı araştırmanın ardından kendisi için en uygun dininin İslamiyet dini olduğuna karar verdiğini dile getirdi.

İlçe Müftüsü Başpınar da ilçede her yıl 20 civarında yabancının Alanya Müftülüğü'ne başvurarak Müslüman olduğunu söyledi. Bu tür güzellikleri yaşamaktan dolayı çok mutluluk duyduklarını dile getiren Başpınar, yeni Müslüman olanların da hayatında köklü bir değişiklik olduğunu kaydetti.

Alanya Müftülüğü'nde düzenlenen ihtida töreninde daha önce Müslüman olan ve Ayşe Helin Myrseth'in etkilenmesinde katkısı olan Emma Büyükgenç'e de ihtida belgesi verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber