Karaiğdemir Barajından çeltik ekimi için 4 milyon metreküp su salındı

Malkara, Hayrabolu ve Tekirdağ'ın bir bölümünde sulu tarım ve çeltik ekimi için kullanılan Karaiğdemir Barajından 2012 sezonu Çeltik Ekimi için 4 milyon metreküp su salındığı açıklandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 22:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karaiğdemir Baraj Sahası Sulama Kooperatifi Başkanı Muammer Gül, çeltik ekim beyannamelerinin alımının Mayıs ayı sonuna kadar devam ettiğini belirterek, "Bu yıl Çeltik ekimi için 4 milyon metreküp su salımı gerçekleştirdik. Şu anda ekimlerin büyük bir bölümü bitti. Ekmeye devam eden ve yer hazırlayan arkadaşlarımız da var. Erken ekilen çeltikler şu anda çıkmış durumda. Geçtiğimiz yıl çeltik üreticileri olarak bazı ufak tefek sorunlar yaşadık. Üreticimizin elinde mal da kaldı. Bazı üreticilerimizi de hastalık vurdu. Bu yıl çeltik ekimi düşer mi, çıkar mı bunu Mayıs ayı sonunda öğreneceğiz. Ekim beyannameleri verilmeye devam ediyor." dedi.

Başkan Muammer Gül, "Çeltik ekimi için saldığımız kadar suyu son 3 günde yağan yağmurlar ile topladık. Şu anda su seviyemiz 85 milyon metreküp civarında. Ay sonuna kadar havaların yağışlı gideceği belirtiliyor. Belki 100 milyon metreküp civarlarına çıkamayız ama yaklaşabiliriz. Şu anda su sıkıntımız yok." dedi.

Başkan Gül, erken ekilen mahsullerin çıktığını ve kurutmaya geçeceklerini de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber