Gaziantep'ten kısa kısa

Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Yaz Spor Okullarında Futbol, Basketbol, Voleybol, Karate, Tekvando, Masa Tenisi ve Halk Oyunları kursları olmak üzere yedi dalda yaz spor okulu kayıtlarına başladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 09:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Yaz Spor Okullarında Futbol, Basketbol, Voleybol, Karate, Tekvando, Masa Tenisi ve Halk Oyunları kursları olmak üzere yedi dalda yaz spor okulu kayıtlarına başladı.

Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, kayıtların Binevler Mahallesi'nde bulunan Şahinbey İlçe Emniyet Müdürlüğü arkasında Şahinbey Stadı içinde bulunan kulüp binasında ve Karataş Mahallesindeki Şahinbey Spor Salonu'nda yapıldığı bildirildi.

Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mehmet Demirbaş, yaptığı açıklamada, şu bilgileri verdi:

"Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü tarafından düzenlenen yaz okulları için başvuru yapacak öğrencilerin bütün branşlarda 1995-2003 doğumlu olma şartı aranacaktır. Yaz spor okullarına katılmak isteyen öğrencilerimiz başvuru formu, 2 adet fotoğraf, spor branşları için sağlık raporu ile kayıt yaptırabilirler. Öğrencilerin bir eğitim sezonu sonunda tatillerini eğlenerek, arkadaşlıklarını geliştirerek hem de öğrenerek değerlendirmelerini istiyoruz. Geleneksel hale getirilen yaz spor okullarımız ile hem çocuklar güven içerisinde, hem de aileler huzur içerisinde tatillerini değerlendirmekteler.'

-Belediyenin altyapı çalışması sürüyor-

Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, 3 yıllık hizmet döneminde 54 yıllık ilçeyi büyük köy görünümünden çıkarıp yaşanılabilinir kent haline getirmek için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirtti.

Başkan Özdemir, yaptığı açıklamada, ilçenin ilk kuruluş mahallelerinden biri olan Yeni Altıntaş Mahallesi'nin hala toprak olan cadde ve sokaklarında belediyenin kıt imkanlarıyla başlattığı kilitli parke taşı döşeme çalışmasının devam ettiğini ifade etti.

Başkan Özdemir, şunları kaydetti:

"Ak Parti'li belediye başkanı olarak geçmiş dönemlerde 54 yılda yapılamayan belediyecilik hizmetlerini 3 yıllık dönemimizde ilçenin altyapı, park, içme suyu ve kilitli parke taşı döşeme hizmetlerinde önemli çalışmalar yapıldı. Altyapı çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Adeta bir şantiyeye dönem ilçemizde yapılan çalışmalar aralıksız devam ediyor."

-Beşler Grup'ta yeni sezonun ilk buğday alımı gerçekleşti-

Beşler Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çakmak, sezonun ilk buğday satışını gerçekleştiren Emin Balyemez'e hediyesini verdi ve yeni sezonun bolluk ve Bereketli bir yıl olması temennisinde bulundu.

Çakmak, yeni sezonun bolluk ve bereket yılı olarak hazırlanması talebinde bulundu ve başarılı bir sezon geçirilmesi dileğinde bulundu.

-"İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi" semineri-

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İnşaat Mühendisliği Toplantı Salonu'nda, İş Güvenliği Uzmanı Mehmet Akif Erman tarafından, "İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi" konulu seminer düzenlendi.

Ülkemiz ekonomisi her geçen gün büyümekte ve büyüme doğrultusunda istihdam da artmaktadır diyen Erman, bunun doğal sonucu olarak çalışanların, iş yerlerinin ve üretimin güvenliğine gerekli önem verilmekte olduğunu söyledi.

Erman, "Dünyada her yıl ortalama 160 milyon çalışan, meslek hastalıklarına maruz kalmakta ve 250 milyon iş kazısı meydana gelmektedir. Meslek hastalığı ve iş kazaları sonucunda da birçok çalışanımız hayatını kaybettiğini gözlemlemekteyiz" diye konuştu.

İş güvenliği uzmanlığının çok önemli bir meslek dalı olduğunu söyleyen Erman, şunları kaydetti:

"İş güvenliği üniversitelerde ders olarak okutulmadığı için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş eğitim kurumları tarafından bu eğitimler verilmektedir. Toplamda 220 saatlik bir eğitim var. Bu eğitimin sonucunda Bakanlık yılda iki defa iş güvenlik uzmanlığıyla ilgili Ankara'da sınav açılıyor. Bu sınavdan 70 puan ve üzeri puan alan katılımcılar iş güvenliği uzmanı oluyorlar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber