Vergi borçları yapılandırılan mükelleflere taksit uyarısı

Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkındaki 6111 sayılı Kanun kapsamında yapılandırılan alacaklarla ilgili 7. taksitin ödeme süresinin 31 Mayıs 2012 Perşembe günü sona erdiği bildirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 09:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, yaptığı açıklamada, kanunun getirdiği imkanlardan yararlanılabilmesi için; kanun kapsamında yapılandırılan alacakların taksit ödeme süresi içinde tam olarak ödenmesi gerektiğini belirterek, bir takvim yılında ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi ya da eksik ödenmesi halinde; 6111 sayılı Kanun hükümlerinden yararlanma hakkının kaybedileceğini, bu nedenle taksitlerin süresinde ödenmesini önem taşıdığını vurguladı.

Aksoy açıklamasında şunları kaydetti:

"Kanundan yararlanma hakkının kaybedilmesi halinde, ödenmeyen borç tutarları, yapılandırma öncesi haline dönüşecek ve bu alacaklar gecikme zammı da uygulanmak suretiyle 6183 sayılı Kanun hükümlerine göre cebren takip ve tahsil edilecektir.

Gelir İdaresi Başkanlığımız tarafından, daha etkin ve kaliteli hizmet sunulması, vergi dairelerinde oluşabilecek yığılmaların önlenmesi bakımından borçlarını ödeyecek mükelleflere kredi kartıyla ödeme imkanı sunulmaktadır"

Serdar Aksoy, mükelleflerin, yapılandırdıkları borçlarını ve matrah ve vergi artırımları sonucunda oluşan borçlarını vergi dairelerine ve anlaşmalı bankalara ödeyebilecekleri gibi peşin veya taksitli olarak 'gib.gov.tr' adresinde internet vergi dairesinden kredi kartıyla da ödemelerinin de mümkün olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber