Engelsiz bir dünya için farkındalık yürüyüşünde buluştular

Konya, Karaman, Niğde, Aksaray ve Çorum illerinden engelli öğrencilerin katıldığı özel eğitim şenlikleri kapsamında 'Farkındalık Yürüyüşü' gerçekleştirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 11:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yıl 3.'sü düzenlenen Ereğli Özel Eğitim Şenlikleri kapsamında, Konya Ereğli Kazım Demirel Sevgi Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi ile aynı okulun Gençlik ve Spor Kulübü koordinatörlüğünde gerçekleştirilen 'Farkındalık Yürüyüşü'ne katılım yüksek oldu. Özel Eğitim Şenlikleri kapsamında, Konya Ereğli Kazım Demirel Sevgi Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'nin ev sahipliği yaptığı Özel Eğitim Şenliği'ne Aksaray İlköğretim Okulu ve İş Okulu, Niğde Saruhan Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi, Çorum Kale Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi, Karaman Merkez Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi ile Konya Ereğli özel eğitim sınıfları ile özel eğitim merkezleri katıldı.

Konya Ereğli Kazım Demirel Sevgi Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdürü Vefa Demirkıran, 3'üncüsünü düzenledikleri Özel Eğitim Şenlikleri hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Demirkıran, İç Anadolu Bölgesi'nden özel çocukların ve gençlerin katılımı ile gerçekleştirdikleri Ereğli Özel Eğitim Şenliği ve Özel Çocuklar Spor Oyunları'nın açılış programını 'Farkındalık Yürüyüşü' ile başlattıklarını ifade ederek, engelli bireylere gerekli alakanın gösterilmesi durumunda, o bireylerden başarı beklemenin kaçınılmaz olduğunu kaydetti.

Özel Eğitim Şenlikleri'ni geleneksel hale getireceklerini söyleyen Demirkıran, engelli bireylere engelsiz bir dünya adına herkesin üzerine düşen görevi tam anlamı ile yerine getimesi gerektiğinin altını çizdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber