By pass ameliyatı, emekli Alman'ı Türkiye'ye bağladı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 18 ay önce bir daire satın alan emekli Alman, by pass kalp ameliyatı sonrası ömrünün sonuna kadar Türkiye'de yaşamaya karar verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 11:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir ay önce geçirdiği kalp krizi sonrası Manavgat Side'de özel bir hastanede Türk doktoru tarafından by pass ameliyatı olan yerleşik Alman Reinhard Hubbe(65), sağlığına kavuştu.

Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti Karlsruhe Belediyesi'nden emekli olduktan sonra Türkiye'de yaşamaya karar veren Reinhard Hubbe, yeniden hayata döndürdüğü için Türk doktoru Op.Dr. Taner Çetinbaş'a teşekkür borçlu olduğunu söyledi. Yaşını soran Türk ve Alman dostlarına bir aylık bebeğim esprisi yaptığını belirten Hubbe, Türkiye'nin son yıllarda sağlık alanında çok başarılı ameliyatlara imza atmasının Avrupa ülkelerinin dikkatini çektiğini ifade etti. Hubbe, "20 yıl üst üste Türkiye'de Antalya Manavgat, Alanya ve Muğla Marmaris'te tatil yaptı. en son 2 yıl önce Manavgat'tan bir daire satın alarak Türkiye'ye yerleşmeye karar verdi. 18 ay önce Manavgat'tan ev aldığımda bir gün Almanya'ya geri dönerim düşüncesi, vardı. Bir ay önce geçirdiğim kalp krizi sonrası kalbim durmuştu. Kaldırıldığım hastanede Türk doktorlar yaptıkları hızlı müdahale ile beni yeniden hayata döndürdü. By pass ameliyatı beni hayata yeniden döndürmenin dışında Türkiye'de ömür boyu yaşamaya başladı. Ömrümün sonuna kadar Manavgat'ta yaşamak istiyorum. Ölünce de Manavgat'a gömülmek istiyorum. " dedi.

Öte yandan Özel Side Anadolu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Op.Dr. Fatih Demircioğlu, son 3 yıl içinde 30'un üzerinde yabancı hastaya kalp ameliyatı yaptıklarını söyledi. Bölgeye tatile gelen 60 yaş üstü turistlerde denize girdikten sonra kalp krizi geçirme vakalarıyla sık sık karşılaştıklarını belirten Demircioğlu, İngiliz, Alman, Belçika, Hollanda, Norveç, İsveç, İsviçre ve Avusturyalı turistlerin Türkiye'de sağlıklarına kavuşarak ülkelerine geri döndüğünü kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber