Seferihisar'ın yeni terminali açıldı

Seferihisar Belediyesi tarafından Kocaçay mevkiinde yapımı tamamlanan Yeni İlçe Terminali açıldı. Modern bir görünüme sahip olan yeni ilçe terminali ile daha konforlu bir hizmet ve ilçe trafiğinde rahatlama amaçlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 11:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açılışa Kaymakam Şakir Erden, Belediye Başkanı Tunç Soyer, Seferihisar Minibüsler, Otomobilciler ve Şoförler Odası Başkanı Sait Yeşilkaya ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta konuşan Yeşilkaya, yeni terminalin daha iyi şartlarda hizmet vereceğini belirtti.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ise ?Biraz uzun, maceralı bir yolculuk oldu, bu projenin açılışı için bir çok kurumun koordine edilmesi gerekiyordu, çok şükür hepsi tamamlandı. Kent merkezindeki trafiği rahatlatmak amacıyla başlattığımız bu girişim bugün nihayet sonuçlanacak ve kent merkezindeki sıkışıklığı bir nebze aşacağımızı ümit ediyorum. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Özellikle imalatta çalışan personel arkadaşlarıma ki hepsi belediye personelinin emekleriyle gerçekleşti, onlara da huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum.? dedi.

Kaymakam Şakir Erden de ?Bize fazla yakışmayan bir garajımız vardı. Bir taraftan Cittaslow kimliğiyle (sakin şehir, yerel kültürel kimliğini koruyan) büyük bir çıkışımız oldu. İlçemize gelenleri o garajda karşılamak hoş olmuyordu. Diğer taraftan, trafik sıkışıklığı da vardı. Şimdi bu da azalacak. Seferihisar'a garajın artı bir değer kattığını düşünüyorum.? diye konuştu.

Yeni ilçe terminali, Kocaçay Mevkii'ndeki yeni yerinde hizmet verecek. Çarşı meydanında yapılacak yeni meydan projesinin ilk adımı olarak taşınan yeni terminal Üçkuyular, Ürkmez, Sığacık, Akarca, Kuşadası ve köylere hizmet verecek. Yepyeni, modern görüntüsüyle hizmete açılan terminalde aynı anda 50 otobüs park edebilecek. 3 bin metrekarelik alana inşa edilen garajda 3 adet peron, kafeterya ve büfe, bay-bayan ve engelli tuvaletleri bulunuyor. Yeni garaj sayesinde ilçe halkının ve ilçeye gelen misafirlerin daha çağdaş şartlarda ulaşım yapması hedefleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber