Ören plajında kumlar ipek gibi olacak

Balıkesir'in Burhaniye Belediyesi yeni aldığı kum temizleme makinesi ile Ören plajındaki kumları pırıl pırıl yapacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 12:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Traktör arkasına takılarak kullanılan plaj kumu temizleme makinesi; sahil kumunda istenmeyen nesneleri, deniz atıklarını, sigara izmaritlerini, gazoz kapaklarını, cam kırıklarını ve deniz otlarını temizlemesi yanı sıra kumda oluşan her türlü kirliliği de giderebiliyor.

Burhaniye Belediyesi araç parkına katılan üçüncü plaj temizleme makinesinin teslimi için Ören plajında tanıtım düzenlendi. Teslimat öncesinde kum temizleme aracını test eden Belediye Başkanı Fikret Akova, ?Burhaniye Ören'de 17 kilometre sahil şeridine sahibiz ve her sene 4 mavi bayrak alıyoruz. Türkiye'deki mavi bayraklı plajlar içerisinde en iyi 10 plaj içerisindeyiz. Bu anlamda Burhaniye Ören plajını çok önemsiyoruz. Bugün hep birlikte belediyemize kazandırdığımız üçüncü plaj temizleme makinesinin teslimindeyiz. 8 seneden beri bu tip plaj temizleme makinelerini kullanıyorduk. Tabi her geçen gün teknoloji daha iyiyi, daha güzeli yakalıyor. Bu da en son teknolojiyi yakalamış bir makine." dedi.

17 kilometrelik sahil şeridini temizlemenin zaman aldığını kaydeden Akova, "Bir turun tamamlanması 15 günümüzü alıyor. Bu zaman isteyen, emek isteyen bir konudur. Plajlarımızı özenle temizliyoruz. Plajlarımızdan istifade etmek isteyen vatandaşlarımıza hazır hale getiriyoruz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber