Türkçe sevdalılarını Eskişehir'de engelli Sümeyye karşıladı

Bu yıl Eskişehir'de ikincisi düzenlenecek olan 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında 25 ülkeden 65 öğrenci Eskişehir'e geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tertip Komitesi tarafından Eskişehir - Bursa Çevreyolu üzerinde karşılanan çocuklara ilk çiçeği 9 yaşındaki engelli Sümeyye verdi. Anaokulu öğrencilerinin yöresel kıyafetler ve çiçeklerle karşıladığı törende Türkçenin çocukları gösterilen ilgiden dolayı oldukça memnun kaldı.

Bu yıl Türkiye'de 10'uncusu, Eskişehir'de ise ikincisi düzenlenecek olan Uluslararası Türkçe Olimpiyatları, ?İnsanlık El Ele, Bayram O Bayram Ola' sloganıyla düzenleniyor. 30 Mayıs - 14 Haziran tarihleri arasında 135 ülkeden bin 500 öğrencinin katılacağı olimpiyatlarda, Türkiye'nin 41 ilinde ve 65 farklı sahnesinde öğrenciler Türkçenin renklerini izleyicilerle buluşturacak. Olimpiyatların Eskişehir bölümü 30 Mayıs tarihinde Atatürk Stadyumu'nda düzenlenecek. Organizasyonunu Eskişehir Valiliği, Yunus Emre Kültür Sanat Sevgi ve Barışa Çağrı Derneği (YUSEV), Belediyeler ve sponsorların üstlendiği gece için 25 ülkeden 65 öğrenci Eskişehir'e geldi. Eskişehir - Bursa çevreyolunda Tertip Komitesi ve öğrenciler tarafından Türkçe sevdalıları için bir karşılama töreni düzenlendi. Törende en dikkat çeken bölüm ise 9 yaşındaki doğuştan iki koluda bulunmayan Sümeyye Boyacı'nın, çiçek vermesi oldu. Samanyolu Gülbahar İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi olan engelli Sümeyye, çenesi ve omzu arasına sıkıştırdığı çiçeği, araçtan inen Iraklı Saya Lateef Abdullah'a verdi. Otobüsten inenlere ?Hoşgeldiniz' diyen Sümeyye, Türkçe sevdalıları ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Çiçeği alan Iraklı Saya Lateef, engelli Sümeyye'nin kedisine sunduğu çiçekten dolayı çok memnun kaldığını söyledi. "O çiçek benim için çok özel, onu saklayacağım." diyen Lateef, Sümeyye'ye çok teşekkür etti.

Diğer yandan, Lale ve Gülbahar Anaokulları'nda okuyan 35 anaokulu öğrencisi Eskişehir'in yöresel kıyafetler ve çiçeklerle Türkçenin çocuklarını karşıladı. Otobüsten inen öğrencilere çiçek takdim eden anaokulu öğrencileri hatıra fotoğrafı çektirmeyi de unutmadı.

Karşılama töreni ardından öğrenciler, Eskişehir'in kuşbakışı seyredildiği Şelale Park'a geldi. Burada Tertip Komitesi üyeleriyle yemek yiyen konuk çocuklar, Eskişehir hakkında da bilgi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber