Meram Belediyesi, kaçak yapılaşmaya taviz vermiyor

Meram Belediyesi, Konya-Antalya Çevre Yolu girişindeki kaçak yapıları yıkmaya devam ediyor. Belediye ekipleri, güzergah üzerindeki 15 kaçak yapıyı dözerlerle yıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 18:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meram Belediyesi ekipleri, Antalya Çevre Yolu'nun Karaman Yolu Kavşağı ile Yaylapınar Süleymaniye Mahallesi girişi arasındaki kaçak yapıların yıkımını, yoğun güvenlik önlemleri altında yaptı. Antalya Çevre Yolu girişinin güzelleştirilmesi ve kaçak yapıların önlenmesi amacıyla bu güzergâhta bulunan İmar Kanunu'na aykırı ve ruhsatsız 15 yapı yıkıldı. Belediye, bölgenin kaçak yapılardan temizlenmesinin ardından yeşil alan ve rekreasyon alanı yapmayı planlıyor.

Meram Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü'ne bağlı Yapı Kontrol ekipleri, ilçe genelindeki kaçak yapı denetimlerini aralıksız sürdürüyor. İnşaat ruhsatı alınmadan yapımına başlanan yapılar, Yapı Kontrol ekiplerince kontrol ediliyor ve inşaat ruhsatı olmayan subasman seviyesindeki yapılar, ya yıktırılıyor ya da yıkılıyor.

Yapı Kontrol Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "İdari para cezası uygulanan yapı sahibi hakkında cumhuriyet savcılığına, Türk Ceza Kanunu'nun 184. Maddesi'ne göre 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması için suç duyurusunda bulunulmaktadır. Cumhuriyet savcılığı, kaçak yapı ile ilgili dava açmakta ve yapı sahibi hakkında hapis cezası verilmektedir. Kaçak inşaat sahibine, zabıt tanzim edildikten sonra, yapıyı ruhsatlandırması için süre veriliyor. Ruhsatlandıramaması halinde ise yıkması için bir ay süre veriliyor. Sürenin bitiminde ruhsatlandırılamayan binalar için encümence karar alınıp yıkılmakta ve yıkım ücreti yapı sahibinden tahsil edilmektedir." denildi.

Açıklamada, Meram Belediyesi'nce, ruhsatsız veya ruhsat, proje ve eklerine aykırı yapı yapmaktan kaçınılması gerektiği, ruhsatlı binaların yapımında ise her türlü kolaylığın sağlandığı vurgulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber