İpek: Para konuşmalarını, eşimin sıkıntıda olduğumu bilmemesi için yaptım

Gençlerbirliği'nin eski genel menajeri Zafer Önder İpek, telefon görüşmesinde ?Bordo mavi ile ilgili organize yaptık 250 bin dolar alacaktık' ifadelerini at yarışı nedeniyle sıkıntıda olduğunu, eşinin bilmemesi için uydurduğunu savundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Şike' davasında Gençlerbirliği'nin eski genel menajeri Zafer Önder İpek, soruları cevapladı. Mahkeme Başkanı'nın, tutuksuz sanık Cengiz Demirel ile yaptığı telefon görüşmesinde, ?Bordo mavi için organizasyon yaptık. 250 bin dolar alacaktık ikimiz. 100 binini dağıtacak 150 bini bize kalacaktı. Kaybettik. 50 bin lira dağıtmak zorunda kaldık. Ortaya çıkmasın diye.? şeklindeki ifadelerini sordu. At yarışı oynadığı için o dönemlerde sıkıntı yaşadığını belirten İpek, bu durumu eşinin fark etmemesi için böyle bir şey planladığını ileri sürdü.

Mahkeme Başkanı'nın ?Bordo mavi nereden aklına geldi?? sorusuna İpek, ?Benim sıkıntıda olduğum o döneme denk geldi.? cevabını verdi.

Avukat Ali Rıza Dizdar, eski bir hakem olduğunu hatırlatarak, ?O dönemde şike ve teşvik fark ettiniz mi? Uzmansınız şu anda.? dedi. Avukat Dizdar'ın bu ifadeleri üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, ?Avukat bey uzman değil sanık sanık.? diyerek yargılamayla ilgili sorular sormasını istedi. Mahkeme Başkanı'nın bu ifadeleri salonda gülüşmelere neden oldu.

Mahkeme Başkanı, İpek'e Trabzon-Gençlerbirliği maçından önce Gençlerbirliği'nin Serdar Kulbilge'yle sözleşme imzalayıp imzalamadığını sordu. İpek, ?Genel menajerle sorunu olan Serdar ile sözleşme yapılmadı.? dedi. Başkan Ekinci'nin, ?Serdar ?geldiler bana sözleşme yapalım dediler' dedi.? şeklindeki soruya İpek, ?Serdar'ı sezon sonuna kadar oyalamak amacıyla yapıldı. Gençlerbirliği'nin asla böyle bir niyeti yoktu.? şeklinde cevapladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber