Dünya çocukları, Vali ve Belediye Başkanı makamında

'İnsanlık İçin El Ele' sloganıyla düzenlenen 10. Türkçe Olimpiyatları kapsamında yapılacak il etkinliği için Sivas'a gelen misafir öğrencileri Vali Ali Kolat ve Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ayrı ayrı kabul etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrenciler ünlü sanatçıların şarkılarını seslendirerek, Türkçe'ye olan hakimiyetlerini kanıtladı.

Öğrenciler Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ü ziyaretinde Beşiktaş'ın Sivaslı futbolcusu İbrahim Toraman ile de tanışma fırsatı buldu.

Sivas Valisi Ali Kolat'ı makamında ziyaret eden yaklaşık 15 konuk öğrenci, burada Vali Ali Kolat'tan Sivas'ın tarihi hakkında bilgiler aldı. Vali Ali Kolat, öğrencileri, Sivas hakkında bilgilendirdi. Çocuklardan yarınki etkinlikte söyleyecekleri türkülerden birer bölüm söylemelerini de isteyen Kolat, Kosovalı Sinera Kubati'nin Candan Erçetin şarkısını oldukça beğendiğini söyledi. Endonezyalı Rahmi Amelia'dan da Hakkı Bulut'un ?ikimiz bir fidanın güller açan dalıyız' adlı türküsünü dinleyen Kolat, Amelia'ya da yine beğenisini sundu. Hepsinin sesinin ve Türkçesinin çok iyi olduğunu söyleyen Vali Kolat, olimpiyat nedeniyle kendisini ziyaret eden çocuklara Sivas'a özgü kilimden dokunmuş yöresel çanta hediye etti.

ÖĞRENCİLER, BAŞKAN ÜRGÜP VE İBRAHİM TORAMAN'I DUYGULANDIRDI

Daha sonra Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ü de ziyaret eden Türkçe sevdalısı çocuklar burada Başkan Ürgüp'ü ziyaret için makamına gelen Beşiktaş'ın yıldızı İbrahim Toraman'la da tanışma fırsatı buldu. Tanzanyalı Sabuhi'den Mahsun Kırmızıgül'e ait ?haydi söyle' türküsünü dinleyen Ürgüp ve Toraman, Makedonyalı kız öğrenci Fyola Mehmed'din okumuş olduğu ?annem şiiri' karşısında oldukça duygulu anlar yaşadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber