MAKDİM: Turizmde kalıcılığı kültür turizmiyle sağlayabiliriz

Manavgat Kültürlerarası Diyalog Merkezi(MAKDİM) Başkan Yardımcısı Erol Güldal, Antalya bölgesinde kültür turizminin yaygınlaşması için butik otel yapımına özel önem verilmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turizmde kalıcılığın bütün dünyada kültür turizmiyle sağlandığını belirten Güldal, sivil mimari eserlerin turizmde her zaman farkındalık oluşturduğunu ifade etti. İspanya, Tunus, Malta, İtalya ve Rodos Adası'nda turizmin bölgenin sivil mimari eserleri korunarak butik otelle yapıldığını belirten Güldal, Malta ve Rodos'ta bulunan butik otellerin 2013 rezervasyonlarının yüzde 100 oranında dolu olduğunu kaydetti.

Güldal, "Antalya bölgesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre 500 bin yatak var. Antalya'ya gelen 11 milyon turistin otel dışına çıkarak sivil mimari eserleri, kültürü, müziği, folkloru, köy yaşamı ve botanik zenginliğini bilmesi gerekir. Özellikle Akseki, Gündoğmuş, İbradı ve Manavgat'ın bazı köylerinde taş evler restore ederek kültür turizmine kazandırılmalı. Bu konuda Korkuteli Beğiş köyünde restore edilen 20 tarihi konak ve taş evin kültür turizmine kazandırılması Antalya bölgesinde butik otel turizminin yaygınlaşmasına rol model olmalı. Butik otelde kalan bir turist benim müziğimi, benim köy hayatımı, benim yemek zenginliğimi ve benim folklorumu yakından tanımış olacak. Turizmde kalıcı olmanın yegane yolu kültürden geçiyor." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber