Hava-İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin, grevle ilgili değerlendirmelerde bulundu

Hava-İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin, Türk Hava Yolları (THY) kabin ekiplerinin başlattığı grevle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 19:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hava-İş Sendikası Başkanı Ayçin, konu ile ilgili olarak İHA muhabirine açıklama yaptı. Ayçin, şuanda kesin olarak her şeyin belli olmadığını belirterek, "Sadece arkadaşlarımızın bu konuyla ilgili tehdit telefonları aldığını biliyoruz. Ben şuan da Ankara'dayım. Bu gece dönmeye çalışacağım. Arkadaşlarımdan aldığım bilgiler, bu konuda telefon tehditlerinin alındığına dair. Yapılanlar ise, arkadaşlarımızın iş başı yapması için çağrıda bulunuluyor. Bu olaylar iktidarın ve şirket yönetiminin yaptığı hatalar zincirinden sonra gelen bir sonuçtur. Bu nedenle bu yanlıştan vazgeçmek bir erdemliliktir. Umarım bu hatadan vazgeçerler, eğer böyle bir durum ısrarcı olurlarsa, çok açık söylüyorum ki Türk Hava Yolları'nda hiç bir şey saatinde olmaz. Bakımlardan, uçak seferlerine kadar her şey aksayacaktır. Çünkü bu eyleme böyle tepki veren çalışan, yarın öbür gün mecbur kaldığında bunu işine yansıtacaktır. Yani bundan vazgeçilmesi beklenirken, böyle bir yanlış beklemiyordum" dedi.

Kabin memurlarının hepsinin kendilerini desteklediğin ifade eden Ayçin, "Saat gecenin saat 03.30'undan beri gayet kararlı ve heyecanlı bir şekilde arkadaşlarımız devam ediyor. Gece 24.00 itibariyle de eylemimizi bitireceğiz. Türk Hava Yolları'nda olaki işten çıkarmalar başlarsa, THY ile çalışma barışımız kalmaz; açık bir şekilde söylüyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber