Selçuklu döneminden kalma bir padişah yemeği: Sivas kebabı

Sivas Belediyesi Paşafabrikası Kütükev Restoranı mutfak şefi Hüseyin Usta, Sivas kebabının Selçuklular döneminden kalma bir yemek olduğunu belirterek, "Kebabımızın tanıtımını daha iyi yapmamız gerekiyor.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 19:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tanıtım eksikliği nedeniyle unutulmaya yüz tutan meşhur Sivas kebabının sırlarını açıklayan Sivas Belediyesi Sosyal Tesisleri Kütükev Restoranı mutfak şefi Hüseyin Usta, "Sivas kebabı Sivas'ın tarihi yemeklerindendir. Mevsimlik bir yemektir, ocağı her şeyi farklıdır. Kuzu mevsiminde olur. Patlıcanı domatesi özeldir. Sera malzemesi kullanılmaz. Burada kuzu tam kekik yediği zamanlarda 3 veya 4 aylıkken olur. Patlıcanlarımız tamamen tarla olması gerekiyor. Sivas'ta nadir olarak yapılıyor. Bu nadide yemeği yapan lokantalardan birisi de Paşa fabrikası mesire alanında bulunan Kütükev Restoran'dır.? şeklinde konuştu.

PADİŞAH YEMEĞİ

Sivas kebabının Selçuklu döneminden kalma bir padişah yemeği olduğunu dile getiren Hüseyin Usta, ?Sivas kebabı eskiden keklik etiyle yapılıyormuş. Günümüzde bu mümkün olmadığı için kuzuya dönmüştür. Kuzunun da but ve pirzola kısmından alınan etlerle yapılan kebap, kuyruk yağıyla pişiriliyor. Bu yemeği dışarıdan gelip de beğenmeyen yok. Ancak kebabımızın tanıtımını daha iyi yapmamız gerekiyor.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber