Balparmak, arı ürünlerinde 60 milyon liralık pazara sahip olmayı hedefliyor

Altıparmak Gıda, bal dışındaki arı ürünleri pazarına Balparmak Apitera serisiyle giriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 20:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Altıparmak Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Özen Altıparmak, "Balparmak Apitera Serisi'nde yer alan ürünlerimiz; saf ve doğal arı ürünlerinin en doğru miktardaki karışımlarını içeriyor. Ayrıca ürünlerin besin değerini maksimumda koruyabilmek için soğutucu dolaplarda saklanarak eczanelerde satışa sunulacak." dedi. Dünya bal dışı arı ürünleri pazarının hacminin yaklaşık 1 milyar 800 milyon TL olduğunu aktaran Altıparmak, şöyle devam etti:

"Bu büyüklüğün büyük kısmını, yaklaşık 1 milyar 400 milyon TL ile arı sütü oluşturuyor. Ülkemizdeki arı ürünleri pazarının ciro büyüklüğünün 5 milyon TL civarında olduğu tahmin ediliyor. Ambalajlı bal pazarının ciro büyüklüğünün 254 milyon TL olduğu bir ülkede bal dışındaki arı ürünlerinin 5 milyon TL'lik bir ciroya sahip olması oldukça düşündürücü. Yapılan araştırmalara göre Türkiye'de 1 yılda sadece 1 ton arı sütü, 200 ton polen, 500 kg-1 ton propolis üretiliyor. Altıparmak Gıda olarak arıcılara eğitim imkanı ve operasyonel destek sağlayarak üretimdeki verimliliği de artırmayı amaçlıyoruz. Amacımız; bal dışı arı ürünleri pazarını ilk 5 yılda 5 milyon TL'den 30 milyon TL'ye çıkarmak ve 10 yıl içinde 60 milyon TL'lik bir pazara sahip olarak Türkiye'nin sadece bir bal ülkesi değil, bir arıcılık ülkesi olmasına katkı sağlamak."

Kraliçe arının uzun yaşam sırrı: Arı Sütü

Toplantıda Balparmak Grup Marka Müdürü Gökçen Akyol Yamaner de açıklamalarda bulundu. Yamaner, "Arının her ürünü çok kıymetli. Bir kilogram bal üretebilmek için bir arı kolonisi dünyanın etrafını tam altı kez dolaşacak kadar uçmak zorunda. Bu kadar emek isteyen bir işi yapan arıların diğer ürünleri de insan sağlında önemli bir role sahip. İşçi arıların ömrü 4-5 hafta ile sınırlı. Arı sütü ile beslenen ana arının ömrü ise uygun koşullarda 5-7 yıl arasında değişmektedir. Bu arı sütünün ne kadar kıymetli olduğuna işaret ediyor ve ana arının da uzun yaşam sırrını açıklıyor." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber