Gaziler organ bağışında bulundu

Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki terör olaylarında yaralanan Adanalı gaziler, organ bağışında bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 10:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Mehmet Ersin Güluçar, organ bağışının insanın yaşama duyduğu saygının doruk noktası olduğunu söyledi. Organ Nakli Adana Bölge Koordinatörü Dr. Nezahat Bingöl ise her yıl organ bağışlayanların sayısının artmasına rağmen bunun yeterli olmadığını söyledi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şubesi'ne üye yaklaşık 30 Doğu ve Güneydoğu Anadolu gazisi organlarını bağışladı. Bağışlar nedeniyle Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde yapılan programa Vali Yardımcısı Durmuş Gencer de katıldı. Dernek Başkanı Ersin Güluçar, terörle mücadelede vatanın bölünmezliği uğruna kaybettikleri organ ve uzuvlar sebebiyle eksik yaşamanın sıkıntılarını çektiklerini söyledi. Güluçar, "Ancak ülkemizde binlerce yetişkin ve çocuk yeterli organ bağışı olmadığından dolayı hayatını kaybediyor. Toplumdaki organ bağışı bilincini pekiştirmek için, aziz vatanımız uğruna verdiğimiz uzuv ve organlarımızdan geriye kalanları hasta insanlarımızın sağılığına kavuşması için bağışlıyoruz. Bedenimizin her zerresi vatanımıza ve Türk milletine feda olsun." diye konuştu.

Organ Nakli Adana Bölge Koordinatörü Dr. Nezahat Bingöl de Adana'nın yanı sıra Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Osmaniye, Mersin Hatay, Niğde ve Kayseri'nin olduğu illerden 2 yıl önce 111 beyin ölümü gerçekleşen hastadan 17'sinin organlarını alabildiklerini belirterek, bu rakamın geçen yıl 173 beyin ölümü gerçekleşen hastadan 44'e çıktığını bildirdi. Bu yılın 4 ayında 61 beyin ölümü gerçekleşen hastadan 12'sinin organlarını alabildiklerine dikkat çeken Bingöl, "1 kişi, organ bağışlamakla 5 kişinin hayatını kurtarabiliyor. Ailelerimizin organ bağışı konusu üzerinde daha fazla düşünmesini istiyoruz." dedi. 2001 yılında Şırnak'ta vatani görevini yaparken çatışmada bir gözünü kaybeden Kader Arık (32), "Organ bağışında örnek olmak için buradayız. İnsanlara yardımcı olmak istiyoruz. Bugün bağışta bulunduğum için sevinçliyim." ifadelerini kullandı.

Tunceli'nde bölücü terör örgütü PKK'nın yola döşediği mayının patlaması sonucu sol bacağını kaybeden uzman çavuş Selahattin Yağınlı (31), "Bir uzvumu kaybettim. Bundan dolayı bağışın önemli olduğunu biliyorum. Bizler öncelikle bu vatan için ayakta duruyoruz." diye konuştu.

Çukurova İlçe Müftü Yardımcısı Zeki Uyanık ise organ bağışının insanlığa hizmet olduğunu belirterek, "Bir gün hepimiz o organa ihtiyaç duyabiliriz. O ihtiyacı yaşamadan organ bağışını yapalım." çağrısında bulundu. Daha sonra gaziler, organ bağışıyla ilgili formları doldurup teslim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber