Niksar'da şiir yarışması ile yeni şairler keşfedildi

Tokat'ın Niksar ilçesinde bu yıl 3.'sü düzenlenen 'Cahit Külebi Memleketim' konulu şiir yarışması sonuçları açıklandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 10:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği ve Niksar Belediyesi'nin ortaklığında yapılan yarışmanın jüri üyeliklerini ART Televizyonu Dış Haberler Direktörü Ali Külebi, İLESAM Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız, TÜRKSAV Başkanı Yayha Akengin, Tokat Şairler Yazarlar Derneği Başkanı Remzi Zengin, İstanbul Niksarlılar Derneği Başkanı Yüksel Altuner, GOP Üniversitesi Öğretim Üyesi Doğan Yıldız, Niksar Belediyesi Meclis Üyesi Müjdat Özbay ve İLESAM İl Temsilcisi Hasan Akar yaptı.

'Cahit Külebi Memleketim' konulu şiir yarışmasına Türkiye'nin değişik illerinden katılan 50 şiir arasında jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme sonucunda, birinci Denizli'den Kaldera rumuzlu Saltuk Buğra Bıçak'a ait Gülüzarım Türkiyem, ikinci Ankara'dan Bahesni rumuzlu Ramazan Teknikel'e ait Göçebe Yollarda ve üçüncü Van'dan Aduk rumuzlu Adem Deniz'e ait Kara Sevda isimli şiirler ödüle layık görüldü.

Dereceye giren yarışmacılara ödül olarak birinciye 2 bin, ikinciye bin 500 ve üçüncü olan yarışmacıya da bin TL verilecek. Yarışmada başarılı olan şairlere ödülleri 23-24 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek 'Niksar'ın Fidanları Kültür Sanat Şöleni' etkinliklerinde verilecek.

Sonuçları açıklayan Belediye Başkanı Duran Yadigar, yarışmaya katılan tüm yarışmacılara teşekkür ederek, Niksar insanının şaire, şiire ve sanata verdiği değeri vurguladı. Yadigar, yarışmanın uygulanmasında emeği geçen Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği'ne ve tüm jüri üyelerine teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber